У Београду најављен богат програм Празника мимозе

Забавно-туристичкиа манифестација, једна од најпопуларнијих у региону – 55. Празник мимозе, представљена је синоћ у Београду, као својеврстан позив гостима да посјете Херцег Нови од 15. фебруара до 3. марта, у периоду одржавања феште која се ове године одржава под слоганом “За све гуште”.

Мажоретке, тромбоњери, Градска музика Херцег Нови и чланови Машкара продефиловали су Кнез Михаиловом, а потом наступили на Тргу Републике гдје је приређена промоција Празника мимозе уз забавни програм и концерт клапе Кастел Нуово. Бројна публика уживала је у мирису мимозе, атмосфери и звуцима Медитерана.

Овом веселом каравану пријатељства присуствовао је и предсједник Општине Херцег Нови, Стеван Катић који је истакао да је Празник мимозе једна од најпрестижнијих манифестација још из доба бивше Југославије, која траје до данас.

-Када нека манифестација опстане пуних 55 година то значи да има све што је неопходно, а то је прије свега квалитет и посјећеност. Постоје људи који 30, 40 година заредом долазе на Празник мимозе, зато је важно да људи дођу и да виде како то изгледа, јер онај ко једном дође, сигурно ће се поново врати. Фешта у Београду већ најављује оно што се чека ове године у Херцег Новом, а то ће дефинитивно бити један спектакл који ће трајати од 15. фебруара до 3. марта, поручио је Катић.

Новљане и многобројне посјетиоце који у том периоду дођу у град од скалина, очекује богат програм. Свечаности почињу Абрумом у четвртак, 15. фебруара, а Празник ће званично бити отворен у петак, 16. фебруара након чега слиједи велики концерт легендарног Халида Бешлића на платоу испред хотела Игало. Другог викенда, тачније 24. фебруара наступиће Светлана Цеца Ражнатовић, док ће свечано затварање бити организовано 2. марта уз спаљивање Карневала и концерт Прљавог казалишта.

-Осим концерата великих регионалних звијезда посјетиоце очекују наше традиционалне пучке свечаности, посебно Берба мимозе – Фешта од мимозе, рибе и вина, која привлачи највећи број посјетилаца и која ће бити организована 17. фебруара када се очекује више од 30, 40 хиљада посјетилаца. Биће организовано преко 50 програма за све госте и посјетиоце који дођу у Херцег Нови, тако да било који термин да изаберу, у Херцег Новом ће их нешто лијепо дочекати, казао је Катић.

Промоцију Празника мимозе је подржао и предсједник Градске општине Звездара, Владан Јеремић.

-Посебно ми је драго да Градска општина Звездара, захваљујући споразуму о сарадњи који има потписан са Херцег Новим, буде дио ове прелијепе приче. Ко жели заиста један провод који ће се дуго памтити, онда је идеално да у периоду трајања Празника мимозе вријеме проведе у Херцег Новом, казао је Јеремић.

Промоција 55. издања Празника мимозе данас ће бити уприличена на Златибору, док су наредне седмице планиране промоције у Сарајеву и Бања Луци, почетком фебруара и у Требињу.

Менаџер за традиционални маркетинг Туристичке организације Херцег Нови, Василије Ћуковић је подсјетио да Празник мимозе доноси дружење, забаву и гостопримство.

-Очекујемо доста посјетилаца, сигурно преко 20 хиљада. Из региона свакодневно, добијамо позиве, мејлове – велика је заинтересованост, истакао је Ћуковић и позвао заинтересоване да за све додатне информације посјете званичну страницу praznikmimoze.mе

Делегацију града чинили су и потпредсједник Општине Херцег Нови, Милош Коњевић, главни администратор ОХН Ненад Ђорђевић и Јован Мићуновић испред ТО Херцег Нови.

Промоцију су подржали и представници амбасаде Црне Горе у Србији, као и београдских општина Стари град, Земун, Звездара и Сопот.

Организатори 55. Празника мимозе су Општина Херцег Нови, Туристичка организација Херцег Нови и Јавна установа културе Херцег фест.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here