Туроператори из Велике Британије одушевљени туристичком понудом Херцег Новог

У организацији Националне туристичке организације Црне Горе, група туроператора из Велике Британије од 14. до 18. јуна борави у студијској посјети Црној Гори.

Ријеч је о представницима седам водећих британских туроператора специјализованих за авантуристички туризам: Stubborn Mule Travel, Explore, TravelLocal, Responsible Travel, Discover The World, Essential Lifestyle i Not In The Guidebooks.

Туроператорима из Велике Британије који су јуче, (17. Јуна), посјетили Херцег Нови домаћин је била Туристичка организација града. За њих је организован обилазак залеђа, посјета Цркви Светог Илије на Ублима као и селу Жлијеби.

-Моја компанија се бави организацијом путовања за породице. Након што смо чули да Црна Гора има много тога да понуди, нарочито у планинским предјелима гдје се може уживати у природи, одлучили смо да дођемо и посјетимо Црну Гору. Највише ме изненадила љепота Црне Горе, сваког дана смо имали различите активности и чини ми се да смо иза сваког ћошка видјели нешто лијепо”, казала је Liddy Pleasants испред Stubborn Mule Travel-a.

Туроператори из Велике Британије, претходних дана, обишли су Колашин и Жабљак, гдје су имали прилику да уживају у природним љепотама националних паркова Биогадска Гора и Дурмитор. Поред атрактивних пјешачких тура у планинским предјелима опробали су се и у другим активностима у природи, као што су рафтинг на ријеци Тари, зиплајн и џип сафари.

Како би се разноврсна и богата понуда Црне Горе за овај вид туризма нашла у каталозима водећих британских туроператора, НТОЦГ је организовала и пословну радионицу са представницима туристичке привреде Црне Горе.

-У досадашњем дијелу ове сезоне биљежимо одличне трендове када је у питању ово тржиште, што показује и податак да број корисника роаминг услуга из Велике Британије, од почетка године до краја маја мјесеца износи око 44.000 што је око 3,5 пута више у поређењу са истим периодом претходне године. С обзиром на унапријеђену авиодоступност, директне летове са Великом Британијом свакодневно, као и податак да су према најновијем истраживању Европске комисије за путовања британци водећи на листи када је у питању планирање путовања у друге европске земље током ове љетње сезоне, очекујемо наставак позитивних трендова са овог тржишта у овој сезони, али и у наредним”, истакла је Јелена Видаковић из НТОЦГ.

Посјета је реализована уз подршку стратешког партнера НТОЦГ туристичке агенције Gold Travel, локалних туристичких организација Жабљака и Херцег Новог, туристичке агенције Explorer, хотела Bianca Resort & Spa, ресторана Conte и Хотела Lazure & Marina.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here