Туристима у Сарајеву представљена и понуда Херцег Новог

Фото: КУД Врело Ибра Рожаје

Туристичка организација Херцег Нови представила је понуду нашег града у Сарајеву, заједно са осталим локалним и Националном туристичком организацијом. Интересовање грађана је било велико, а атрактивна туристичка понуда Црне Горе допуњена је и богатим културним и музичким програмима.

Потенцијалне туристе су интересовали новитети у понуди за предстојећу сезону, цијене у дестинацији, понуде плажа, као и понуду за активни одмор која је била посебно примамљива за млађу популацију.

Лијепо је бити у Сарајеву и пријатељској Босни и Херцеговини, казао је министар економског развоја и туризма Горан Ђуровић.

– Желимо да његујемо постојећа тржишта и да освајамо нова тржишта. Али у сваком случају, нама је веома значајно да наши пријатељи из Босне и Херцеговине дођу у Црну Гору, открију, ако нису открили до сад, чари и љепоте Црне Горе, како језера, планина, мора, тако и других предјела у Црној Гори. Добродошли сте у Црну Гору, чекамо вас раширених руку и будите увјерени да ћемо се потрудити да се осјећате као код своје куће”, рекао је Ђуровић.

Промоцији је присуствовао и државни секретар Дамир Давидовић.

Фото: министар економског развоја и туризма Горан Ђуровић

Локалне туристичке организације су организовале наградну игру током које су посјетиоцима додијељене вриједне награде – љетовања у црногорским хотелима.

Један од посјетилаца црногорског штанда сматра да око 80% млађе популације из Сарајева иде на љетовање у Црну Гору, а да су им посебно привлачни Улцињ и Бар.

– Ми старији више волимо да одемо на планину, па ћу сигурно овог љета ићи на Жабљак. Али да вам искрено кажем, па мислим да дефинитивно око 80% млађе раје из Сарајева иде на љетовање у Улцињ и Бар. Тамо је много добар провод.

Како истичу посјетиоци из БиХ, Црна Гора им је једна од омиљених дестинација током цијеле године која може одговорити различитим интересима путовања.

– Био сам већ у Црној Гори и много ми се свидјело.  Због прелијепих плажа, угодне атмосфере и гостопримљивих људи ћу и овог љета посјетити вашу земљу. Већ сам резервисао одмор у Добрим Водама и Улцињу”, казао је један од посјетилаца.

Промоцији туристичке понуде Црне Горе присуствовали су неки од најзначајнијих босанскохерцеговачких медија, као што су БХТ1, ТВСА, О Канал, Алфа, Н1БиХ, Фена, Анадолија, ОНАСА и други.

Према подацима Управе за статистику Црне Горе МОНСТАТ током 2021. године Црну Гору је посјетило скоро 215.000 туриста из БиХ, што представља раст од око 5% у односу на рекордну 2019. годину и што их сврстава на друго мјесто у структури остварених долазака иностраних туриста.

Отварање авио линије Бања Лука – Тиват националне авио компаније Аир Монтенегро отворило је могућност да гости из БиХ користе и овај вид превоза што ће сасвим сигурно додатно поспјешити туристички промет са овог тржишта.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here