Туристичке организације Херцег Новог и Међимурја потписале споразум о сарадњи

С циљем унапређења сарадње на подручју туризма, образовања и културе, јуче су у Чаковцу директор Туристичке заједнице Међимурске жупаније Руди Грула и представница Туристичке организације Херцег Новог Светлана Радмиловић потписали споразум о сарадњи.
Сарадња с Међимурском жупанијом – дестинацијом која је награђена са чак три EDEN награде за изврсност и препозната као одлична дестинација континенталног туризма, у Туристичкој организацији Херцег Новог сматрају одличном приликом за размјену искустава и примјену добре праксе.

Потписивању споразума присуствовао је жупан Међимурске жупаније Матија Посавец који је подсјетио на историјске и културне везе.

-Богатство традиције и културно-историјског наслијеђа које баштине обје регије нам је повезница и добра полазна тачка за развој сарадње. Херцег Нови, као и Међимурје, има цркве посвећене св. Року и св. Јерониму, свецима важним за нашу историју. Свети Јероним је рођен у Међимурју за што постоје научни докази. Повезница има још: Бан Петар Зрински у 17. вијеку лично је дошао у мјесто Пераст, надомак Херцег Новог, да би тамошњим житељима предао мач у знак захвалности што су зауставили продор 7 000 Османлија. Тај се мач данас сматра једним од највриједнијх споменика из тога доба, испричао је Посавец.

Директор Туристичке заједнице Међимурске жупаније Руди Грула је нагласио значај унапређења сарадње за оба подручја.

-Међимурје на граници три земљe, са свим богатствима и вриједностима које чува и развија, али и с праксом овјенчаном највишим наградама у туризму, те туристички развој и баштина Херцег Новог објема срединама могу донијети благодати кроз сарадњу, истакнуо је Грула.

Потписивање споразума допринjеће обостраном обогаћивању понуде, казала је представница Туристичке организације Херцег Нови Светлана Радмиловић.

-Циљ нам је јачати сарадњу на широком пољу туризма, заједничкој промоцији и организацији низа садржаја, за које сам сигурна да ће обогатити туристичке понуда оба краја, поручила је Радмиловић

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here