„Трка радости“ окупила око 500 новских основаца

Фото: Вук Илић

Око 500 новских основаца учествовало је данас на „Трци радости“, која је организована у оквиру програма у част Дана општине Херцег Нови, саопштавају из општинске Службе за информисање.

Дјевојчице и дјечаци од првог до петог разреда све четири херцегновске основне школе трчали су од Војничких бања до платоа код споменика оснивачу града, краљу Твртку I Котроманићу, а резултат се није мјерио временом већ осмјесима и дружењем.

Трци су претходиле вјежбе загријавања, а све учеснике је на циљу чекало освјежење, похвале, као и бројни посјетиоци који су их подржали аплаузом.

Организатор трке је Секретаријат за културу и образовање заједно са Триатлон клуб Херцег Нови, професорима физичког васпитања и разредним старјешинама основних школа и Туристичком организацијом Херцег Нови

Задовољство због успјешне прве „Трке радости“ исказала је секретарка за културу и образовање, Ана Замбелић Пиштало, која је изразила наду да ће ово постати традиционалан догађај у част празника града и упутила ријечи захвалности свима који су помогли организацију.

„Најважније је да смо ми из града послали слику да је Херцег Нови оно чему стремимо – град дјеце. На том фону треба и убудуће да осмишљавамо овакве и сличне програме“, поручила је Замбелић Пиштало.

Учествовало је око 500 малишана, од око 600 колико је било пријављено, а да се правилно загрију и тако избјегну повреде научили су их новски триатлонци.

„Све је било у најбољем реду, дјеца су била срећна и уморна. Насмијана лица су показала да смо урадили праву ствар данас“, истакао је Лука Чупић из Триатлон клуба.

Овогодишњи програм у част Дана општине Херцег Нови обухвата спортске догађаје на отвореном за све генерације – претходног викенда је за малишане из вртића одржана прва „Тротинетијада” у Игалу, данас „Трка радости” за основце, а 30. октобра ће старији такмичари имати прилику да учествују у „Уличној трци ослобођења Херцег Новог”, чији старт је на платоу испред зграде Општине.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here