ТРЕНЕРИМА ПОЈАШЊЕНА НОВА ПРАВИЛА ВАТЕРПОЛО ТАКМИЧЕЊА

Утакмицама јуниорског турнира, од 11. до 13. новембра у Будви, стартује први ватерполо турнир за млађе категорије у оквиру Првенства Црне Горе који се игра по новом формату и пропозицијама. То је био повод да  комесар за ватерполо ВПСЦГ Дејан Аџић и судија Станко Ивановски, данас разговарају са заинтересованим тренерима млађих категорија Јадрана и Младости. Састанак је одржан у просторијама Јадрана на Шкверу.

Судијска организација ће искористити састанке са тренерима који воде екипе млађих категорија како би их упутили у нова правила игре и дали препоруке за старт сезоне, казао је комесар Дејан Аџић.

-Јучерашњи састанак у Котору и овај данас у Херцег Новом, а надам се и у Будви и Подгорици, требају да отклоне неке недоречене ствари у правилима ватерполо игре који су непознати тренерима, са жељом да све екипе имају подједнаке услове за игру. Тренери су, на досадашњим састанцима, дали одређене предлоге и  хвала им на том доприносу, рекао је комесар Аџић.

Састанци су посебно важни јер су се појавили нови клубови, а формат такмичења је нови, објашњава даље Аџић.

-У категорији имамо шест до седам екипа, што је свакако значајан број и у томе се види напредак рада, посебно у Подгорици и Никшићу. Покушали смо тренирима да појаснимо, када је ријеч о играчима рођеним 2010. године и млађим, како да поспјеше обуку и да у тим годиштима, када нису приоритетни резултати, младе играче опредјеле да прво заволе ватерполо, а потом, сходно својим квалитетима, у овом спорту постигну нешто више. Зато смо увели правило да у тим селекцијама играју двије екипе од по 14 до 16 играча, гдје првих седам играча играју прву, других седам другу, а трећу и четврту четвртину играју састави по избору тренера. Ово је покушај да се повећа мала база црногорског ватерпола. Нова правила која важе и за старије играче имају за циљ унапређење игре и прелазак са статичке на брже пливање и праћење трендова свјетског ватерпола, рекао је Аџић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here