ТРЕЋИ ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ДОДЈЕЛУ БЕСПОВРАТНИХ СРЕДСТАВА ЗА САМОЗАПОШЉАВАЊЕ

Завод за запошљавање Црне Горе објавиће сутра ( 16. април), трећи Јавни позив за додјелу бесповратних средстава за самозапошљавање незапосленим лицима са евиденције ЗЗЗЦГ.

Бесповратна средства се финансирају из Пројекта “Програм грантова за самозапошљавање” који је дио 18 милиона вриједног Програма ЕУ и ЦГ за запошљавање, образовање и социјалну заштиту који се финансира из претприступних фондова ЕУ.

Право да се пријаве на Позив има свако незапослено лица које је на евиденцији Завода за запошљавање Црне Горе, најмање четири мјесеца у континуитету, на дан објаве Позива, што представља елиминаторни услов. Незапослена лица, након тога, улазе у процес аплицирања који се на самом старту састоји од тродневних обавезних инфо-мотивационих радионица, на којима ће добити све потребне информације везане за Јавни позив и “Програм грантова за самозапошљавање”, као и упутства и смјернице за писање својих бизнис планова.

Бесповратна средства у износу од 3 до 7.5 хиљада еура, кроз три једногодишња циклуса, биће додијељена за отварање минимум 400 нових радних мјеста, односно предузећа. У оквиру првог и другог Јавног позива склопљено је 308 уговора са ЗЗЗЦГ.

Стога, позивају се сви који до сада нијесу покушали да се отисну у предузетничке воде и искористе ову прилику и аплицирају за трећи Јавни позив грантова за самозапошљавање.

Подсјећања ради, укупна вриједност пројекта „Програм грантова за самозапошљавање“ је 3.5 милиона еура, а кофинансирају га Европска унија и Влада Црне Горе. ЗЗЗЦГ је одговоран за његову имплементацију у сарадњии са Министарством економског развоја и Министарсвом финансија и социјалног старања уз подршку Делегације ЕУ у Црној Гори.

Више информација можете пронаћи на сајту Програма www.eesp.me.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here