ТРЕЋИ ХУМАНИТАРНИ КОНЦЕРТ ПРАЗНИКА МИМОЗЕ

Програм Празника мимозе, значајно редукован због епидемиолошке ситуације, обиљежила су, између осталог, два хуманитарна концерта. Трећи, поново у он лајн формату, биће уприличен у понедељак 15. марта. Незамјенљив осјећај сусрета публике са извођачима, надомјештен је и овај пут хуманитарним карактером програма.

За херцегновске основне и средњу школу већ је обезбјеђено 10 лаптопова и исто толико таблет рачунара, што је донације Општине Херцег Нови и Министарства просвјете, науке, културе и спорта.

Како је за РТХН казао Данило Бабовић из Херцег феста, акција се наставља и на трећем концерту који ће почети подсјећањем на 50 година од оснивања клапе Стари капетан, односно њиховом монографијом.

-Након тога наступиће Маријана Злопаша са професором Ђуром Познановићем у пратњи на клавиру, а изводиће ауторске, као и наше старе новске и далматинске пјесме. Уз наступ клапа и бек вокала, концерт ће се одвијати у медитеранском духу, а све у стилу Празника мимозе, казао је Бабовић.

С обзиром на то како се развија епидемиолошка ситуација, незахвално је правити дугорочне планове, сматрају у Херцег фесту, али се и у условима бројних ограничења у овом колективу сналазе.

-Овај концерт је доказ да само заједно можемо да градимо једно друштво, као стабилно и зрело. Требали би сви да се држимо заједно и радимо колико можемо док је ситуација оваква. Кад све ово прође, онда ћемо се вратити квалитетнијем програму и надам се да ће нам се вратити публика – истиче Бабовић.

Као и претходна два и овај концерт моћи ћете да пратите на ФБ страници Херцег Феста, у понедјељак 15. марта од 18 сати. Ако желите да се придружите акцији, средства можете уплатити на жиро рачун отворен код ЦКБ – број је 510-6726-38 са обавезном назнаком ЗА ХУМАНИТАРНИ КОНЦЕРТ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here