Требиње нова база за припреме ватерполо репрезентације Црне Горе

Foto: Arhiva wpolo.me

Послије дводневне паузе, од данас сe за обавезе на наредним Олимпијским играма у Паризу, ватерполо репрезентације Црне Горе припрема у Требињу.

Селектор Владимир Гојковић у Требињу ради са 20 играча, то су: Петар Тешановић, Дејан Лазовић, Лазар Андрић, Аљоша Мачић, Константин Аверка, Јован Вујовић, Владо Попадић, Ђуро, Василије и Данило Радовић, Мирослав Перковић, Владан Спаић, Душан Матковић, Марко Мршић, Стефан Видовић, Богдан Ђурђић, Мартин Гардашевић, Андрија Кораћ, Димитрије Обрадовић и Ђорђе Станојевић. Од састава који је био у САД-у новајлије су Лазар Андрић и Мирослав Перковић, који је са екипом Новог Београда био у завршници Лиге шампиона.

Како је казао Гојковић репрезентација у Требињу остаје девет дана, у плану су базичне припреме за напорне обавезе што у пријатељским утакмицама то и у олимпијском турниру.

– Услови су више него идеални, а послије рада у Требињу путујемо за Француск, гдје ћемо одиграти двије утакмице и одрадити пар тренинга са домаћином Олимпијаде. Затим путујемо у Шабац гдје ћемо учествовати са репрезентацијом Њенмачке, Румуније и Србије. То ће бити посљедње промјене пред Париз. Последњих пар дана рада биће одрађени на Шкверу и у Подгорици, рекао је Гојковић.

Рад у Лос Анђелесу је био више него успјешан.

-Одиграли смо два сусрета са половичним успјехом гдје смо забиљежели побједу и пораз. Оно што је карактеристично за нашу селкцију је да смо први пут отпутовали тако далеко и то је један вид сазријевања. Изабрали смо ривала за рад противника који је у нашој групи на Олимпијади али то није било битно већ да се добро припремимо и мислим да смо у томе успјели, закључио је Гојковић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here