Прољеће 2024: Сервисне информације

Сунчано и веома топло, уз повремено малу до умјерену облачност. Вјетар слаб до умјерен, углавном сјеверних смјерова, крајем дана и током ноћи понегдје појачан. Највиша дневна температура ваздуха од 28 до 40 степени.

ЗАБРАНА САОБРАЋАЈА

Ради несметаног и безбједног извођења радова на регулисању атмосферских вода данас ће привремено бити забрањен саобраћај на дијелу локалног пута у улици Пете црногорске бригаде, на потезу од скретања из улице Сава Илића до раскрснице за Норвешку улицу. Саобраћај улицом Пете црногорске бригаде од магистралног пута до улице Сава Илића ће се одвијати без ограничења.

ЦЕДИС

Због планираних радова на мрежи од 9:00 до 11:00 сати ће без напајања електричном енергијом остати насеље Њивице.

АУТО МОТО САВЕЗ

Повољне су временске прилике за вожњу. Саобраћај је умјереног, током дана и појачаног интензитета. На путевима гдје су у току радови режим саобраћаја је измијењен па се возачима савјетује да поштују постављену сигнализацију и да брзину прилагоде условима на путу. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 14 саобраћајних незгода у којима је једна особа нажалост погинула, једна задобила теже, а чертири особе су задобиле лакше повреде.

АВИО САОБРАЋАЈ

Из Подгорице је данас планирано 25 летова, а пет их је за Београд. Први „Аir Montenegro“ је реализован у 7.30, следећи је у 20.05, а компаније „Аir Serbia“ су у 8.35, 15.20 и у 21.50. Четири лета су за Истанбул, три за Варшаву, два за Беч, а остали су за: Копенхаген, Брисел, Каиро, Астану, Франкфурт, Дортмунд, Вроцлав, Катовице, Ријад, Тел Авив и за Милано. Из Тивта данас 24 лета, а осам их је за Београд; “Аir Serbia” у 8.40, 11.40, 15.20 и у 18.40, а “Аir Montenegro” у 10.30, 17.10 и у 20.00 сати. Три лета су за Тел Авив, по два за Истанбул и за Лондон, а остали су за: Измир, Кишњев, Виљнус, Париз, Праг, Баку, Бирмингем, Манчестер, Љубљану и за Таљин.

ЖЕЉЕЗНИЧКИ САОБРАЋАЈ

Брзи воз из Београда касни сат и 5 минута, и на Жељезничкој станици у Бару га очекују око 8.30. Полазак из Бара за Нови Сад је у 9.00, а за Београд у 19.35. Локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно.

АУТОБУСКИ САОБРАЋАЈ

Јутрос су у наш град први стигли: “Божур” са Пала и из Београда, “Гага” из Чачка, “Виена” из Модриче, “Семберија” из Сокоца и “Лазаро” из Бања Луке. Следеће очекују: “Канис” из Лесковца, “Божур” из Сарајева, “Ниш експрес” из Јагодине, “Феникс” из Новог Сада, “Euroline” из Јагодине, “Ленс” из Новог Сада, “Royal“ из Ниша и из Београда, “Jadranline” из Крагујевца, “Blue line” и “Јадран експрес” из Суботице,  “Божур” и “Трансјуг” из Београда, “Вардар експрес” из Куманова, “Лалатовић” из Сарајева, “Југопревоз” из Требиња, “Озлем” из Београда “Royal” из Сплита, “Либертас”, “Јадран експрес”, “Божур” и “Blue line” из Дубровника. У 7.00 је кренуо “Озлем” за Београд, у 8.10 ће “Croatia” за Сплит, 8.35 “Центротранс” за Сарајево, у 9.30 “Божур” и “Blue line”, па у 11.10 “Јадран експрес” за Дубровник и у 12.10 “Југопревоз” за Требиње. Нова линија од данас је превозника “Фудекс” за Мрчајевце сваког дана у 16.20.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here