Трајект Теламон Морско добро купило за 3,2 милиона еура

Фото: морско добро

Јавно предузеће Морско добро обезбиједило још један трајект капацитета за 90 путничких возила, вриједности 3,2 милиона еура. У питању је један модеран трајект, поријеклом из Грчке, који ће подићи ниво услуге са аспекта сигурности и безбједности путника, усклађен са европским стандардима, у смислу физичке одвојености путника, са посебно издвојеним ресторанским простором у горњем дијелу пловила, сто је иначе стандард у ЕУ, чак и за краће релације, саопштено је из Морског добра.

-Јавно предузеће ће радити на унапријеђењу и сигурности пловидбе, а самим тим и на сагледавању дугорочне визије која се односи на успостављање нових линија у циљу растерећивања путне инфраструктуре, а и увођењу нових стандарда када је ова област у питању. Свакако да је ријеч о инвестицији, која преставља не само осавремењивање флоте већ и одговоран приступ нашег предузећа у смислу подизања стандарда уз очување јавног интереса. Стварни капацитет је 102 путничка возила, а користећи наш начин слагања због брзине укрцаја и искрцаја, ријеч је о капацитету 90 путничких возила. Уважавајући наведене карактеристике брода, Јавно предузеће је овим путем обезбиједило добијање најбоље вриједности за уложени новац.

Трајект који носи назив Теламон може да опслужује и прихвата знатно већи број возила, него што су то до сада били капацитети флоте и самим тим употребом истог ће доћи до смањења гужви у току туристичке сезоне које се стварају на пристаништима Каменари-Лепетане.

Настављамо са активностима даљег проширења флоте о чему ће јавност бити благовремено обавијештена. Сматрамо својим великим успјехом што смо у овако ограниченом временском периоду успјели прије свега да идентификујемо одговарајући брод а осим тога да обезбиједимо да је брод купљен слободан од било каквих правних терета и сл.

-Пред нама је још сложенији поступак довођења брода из Грчке и молимо јавност да има разумијевања да ЈПМД и поред свих комерцијалних притисака не смије довести у опасност нити посаду нити сигурност брода. Радимо све на најодговорнији начин да се комплетан процес спроводи да не буде угрожена имовина велике вриједности, односно сигурност брода, саопштено је из Морског добра.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here