Томосом АПН 4 из Кикинде до Херцег Новог

Када неко пожели прећи преко 700 км Томос мотором, који максимало може развити брзину до 70 километара на сат онда се питамо да ли је то храброст, авантура или лудост….. А, наш саговорник Жељко Трифунов каже да је баш тако – “3 у 1”. Из Кикинде до Херцег Новог, равницом некако, а узбрдицом тешко.

Легендарним АПН-ом 4, произведеним 1971. године, стигао је из родног града у Херцег Нови, остваривши дјечачки сан, казао је за РТХН Трифунов, који је данас кренуо назад, у нади да ће и повратак проћи без проблема, истакавши да нема одустајања.

-Пут је трајао два дана. Први дан је био до Златибора, неких 390 km, ту сам направио паузу, преспавао, и други дан кањоном Мораче, преко Подгорице, Цетиња, Будве и Тивта трајектом сам стигао до Херцег Новог. То је сан од пре 25 година и након много година вожње великих мотора испунио сам себи жељу да поново средим, рестаурирам један такав мотор, стар 50 година и без проблема сам стигао до одредишта. Имам резервне делове, буквално могу да му одрадим генералку на путу, јер то нема ко други да поправи осим мене, ако се нешто деси.

Овај поносни члан Томос клуба “Кларија” представља праву атракцију на путу. Свјестан је да је много лакше стићи “Yamahom”, али му вожња “АПН”-ца, иако ризична, представља много веће задовољство и изазов.

-Ишао сам максимално  73 – 74 km на сат, али пењање на Цетиње и на Тару је било максимално 20 km на сат. Ко год је прошао стао је, снимали су ме људи из аутомобила, заустављали се, нису могли да верују одакле идем, још кад виде кикиндске таблице. На путу овамо ме време послужио, а ако се у повратку поквари ту је кишно одело и само гас – нема одустајања! Мислим да ће да слуша, за сад је све било у реду. То је био мој први мотор, тако је изгледао и жеља ми је да у кући, поред великог мотора, имам поново тако нешто. Са великим сам стигао овде више пута, али ово ми је већи изазов. Са оним је лако, а са овим је највећи проблем ризик, зато што сам спор, свако ме претиче, сваки шлепер и камион, али и то је дио путовања, поручује Трифунов.

Желимо му да се срећан повратак кући и нове лијепе авантуре са времешним, али и поузданим љубимцем на два точка.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here