Током викенда лишено слободе 47 возача

Фото: Илустрација

Саобраћајна полиција је током викенда на црногорским друмовима евидентирала 43 саобраћајне незгоде, у којима су два лица задобила тешке, док је 13 лица задобило лаке тјелесне повреде.

У истом периоду, припадници саобраћајне полиције су у оквиру репресивних активности поднијели 182 прекршајне пријаве, издали 1.106 прекршајних налога, привремено одузели 23 пара регистарских ознака и исто толико возила искључили из саобраћаја.

Због управљања возилом под дејством алкохола, опојних дрога или других психоактивних супстанци и осталих тежих прекршаја из области саобраћаја, полиција је лишила слободе 47 возача. Од наведеног броја, 31 возач је лишен слободе због вожње под дејством алкохола, њих 11 због вожње под дејством опојних дрога, док је пет возача лишено слободе због других тежих прекршаја из Закона о безбједности саобраћаја на путевима.

Највише возача је лишено слободе у Подгорици, њих 14, шест је лишено слободе у Даниловграду, пет у Пљевљима, а по четири возача су лишена слободе у Никшићу и Бијелом Пољу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here