Лажне дојаве о бомбама у три школе

Основне школе „Дашо Павичић“ и „Милан Вуковић“ добиле су јутрос пријетеће мејлове, након чега су дјеца послата кућама. И у Средњој мјешовитој школи „Иван Горан Ковачић“ стигла је дојава о бомби, али је након утврђивања да је лажна настава редовно настављена. Настава у двије основне школе одвија се онлајн.

Полицијски службеници су у раним јутарњим сатима, обавили преглед Средње мјешовите школе „Иван Горан Ковачић“ и утврдили да је школа безбиједна, саопштено је РТХН из Одјељења безбиједности Херцег Нови.

Након што су ученици дошли у школу, полицијски службеници су наставили да обезбијеђују простор унутар и ван школе. Око 8 сати стигао је мејл директорици школе да су постављене експлозивне направе, након чега су полицијски службеници поново обавили преглед школе и установљено је да је дојава била лажна. И у двије основне школе полицијски службеници су утврдили да су дојаве лажне. Полицијски службеници предузимају све мјере и радње у циљу проналаска и лоцирања особе која шаље лажне мејлове. Надају се да ће службеници за сузбијање високотехнолошког криминалитета у што краћем року открити починиоце и да ће добити адекватну законску казну.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here