Током викенда џудисти “Игала” учествовали на два турнира

На Међународном турниру “Младост Опен” који је у Подгорици окупио око 400 такмичара, херцегновски такмичари су освојили три медаље. У конкуренцији млађих полетараца, Леон Дабовић до -22кг је освојио злато, док је у женској истој узрасној категорији до -22кг Калина Дабовић освојила сребро. У категорији до -34кг, Данило Блажинчић је освојио бронзану медаљу.

Прва екипа у петак ујутро је отишла за Србију, у Пирот. Шест такмичара је узело учешће на првом турниру “Победник Пирота” 2024 , који је окупио такође око 400 учесника, из Србије, Црне Горе, Бугарске, Румуније, Грчке, Македоније.

У конкуренцији старијих пионира до 38кг, Јован Никитенко је освојио сребрну медаљу, док су у категорији до -50кг Вук Андрић и Митар Кокот освојили бронзе. У конкуренцији старијих пионирки, Николина Кокот до -57кг је освојила златну медаљу.

-Што се тиче резултата, задовољни смо. Ово је старија група па је и очекивано, али су нас изненадили млађи који су све бољи и бољи. Овог викенда смо имали доста обавеза, поред ових такмичења теку нам припреме за наш турнир – 41. Међународни џудо куп “Мимоза” који се одржава наредног викенда у Спортском центру Игало. Имамо већ доста најављених екипа са стране и као и сваке године очекујемо велику посјећеност, па овом приликом позивамо све љубитеље спорта да дођу и уживају у борбама, казао је Светозар Мустур, тренер Џудо клуба „Игало“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here