Током празника повећана фреквенција на свим граничним прелазима

Гранични прелази у Херцег Новом од протеклог викенда раде у пуном капацитету. Највећи промет забиљежен је у суботу пред католички Божић, када је на граничном прелазу Дебели бријег регистрован прелазак 10.240 путника и 2.731 возила, што је на истом нивоу у односу на прошлу годину. Када је ријеч о Новогодишњим празницима, повећана фреквенција путника и возила осјетна је од јуче.

Гужве су, како је за РТХН информисао замјеник командира граничне полиције Игор Бојовић, евидентиране од протекле суботе.

-Претежно у том периоду албански држављани који живе и раде у државама Европске уније транзитирају кроз Црну Гору на путу за Албанију. Повећана је фреквенција и на граничном прелазу Кобила, гдје је протеклог викенда забиљежен улазак 5.419 путника и 1.560 возила, казао је Бојовић.

Када је ријеч о Новогодишњим празницима, повећана фреквенција путника и возила очекује се у наставку дана.

-На свим прелазима очекујемо госте из сусједних земаља који ће планирају да у нашем граду дочекају Нову годину. Повећан интензитет уласка у Црну Гору забиљежили смо још јуче, највише на граничном прелазу Ситница, гдје смо на улазу имали 4.851 путника и 1.639 возила. На ГП Дебели бријег регистровано је 3.397 путника и 1.286 возила, рекао је Бојовић.

С обзиром на велики прилив возила, сходно Закону, службеници граничне полиције обављали су поједностављену граничну контролу, како би се убрзао саобраћај и вријеме чекања смањило на мање од пола сата. Апелују на путнике да унапријед припреме сву потребну документацију за граничну контролу како би избјегли дуже задржавање на граничним прелазима.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here