Током празника појачана контрола учесника у саобраћају

У циљу стварања неопходних услова за сигурно и безбједно одвијање саобраћаја, службеници Управе полиције ће у данима празника, кроз појачано присуство на најфреквентнијим путним правцима, спроводити појачану контролу учесника у саобраћају.

Како је саопштено из Управе полиције, прије, током и након предстојећих празничних дана, на путевима у Црној Гори се очекује појачана фреквенција саобраћаја, ка туристичким центрима, како на југу тако и сјеверу државе, па је усљед повећаних гужви реално очекивати да може доћи до повремених застоја, па и отежаног одвијања саобраћаја.

Поред превентивних активности, појачане контроле ће бити реализоване са циљем откривања и санкционисања возача који чине најтеже саобраћајне прекршаје (прекорачење дозвољене брзине, управљане возилом под дејством алкохола, вожња уз употребу мобилног телефона и слично), како би се избјегле саобраћајне незгоде са најтежим посљедицама.

Најбољи вид превенције у спречавању настанка саобраћајних незгода и њихових посљедица је свакако стрпљива и одговорна вожња, истичу из Управе полиције и апелују возачима да брзину прилагоде условима и стању на путу, те да савјесним и одговорним понашањем, поштујући саобраћајне прописе, допринесу како својој, тако и безбједности осталих учесника у саобраћају.

Полицијски службеници ће учинити све из своје надлежности да сваки возач са што мање непријатности и задржавања, стигне безбједно до свог одредишта.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here