Тивћани најбољи на такмичењу Big game fishing у Херцег Новом

Након три дана такмичења у лову на туне, сабљарке и остале трофејне рибе, завршен је јубиларни Десети међународни Big game fishing. Најбољи учинак остварила је екипа Montefish из Тивта која је остварила 399 бодова. Они су освојили и пехар за највећи уловљени примјерак, а то је туна од 57 килограма.

Друго мјесто припало је екипи Шишковић из Требиња са 288 поена, док је трећепласирана екипа Предатор из Будве са 244 поена.

Ток такмичења, вагање рибе и бодовање обавио је судија Младен Ростовић, предсједник Савеза за спортски риболов на мору Црне Горе.

Дејан Крстовић, капитен екипе Montefish, нагласио је да је рибање било јако тешко.

Побједничка екипа Montefish из Тивта

– Прво бих желио да се захвалим Рацу Гардашевићу на лијепој организацији и дивном скупу који је приредио. Када је ријеч о риболову, јако је тешко било. Можда смо више среће имали, него ето то што смо уловили. Јако мали број риба се уловио у ова три дана, да ли је до промјене времена, да ли риба није ту или нема ситне рибе, не знам, нико од нас не зна да одгонетне. Риба се чак видјела испод сондера, није хтјела да ради. Имали смо среће и задовољни смо, казао је Крстовић.

Његовој екипи је додјељен и пехар за највећи уловљени примјерак – туну од 57 килограма.

– Ударила нам је у почетку, пуно смо је дуго вукли. Знали смо да их неће бити пуно, имали смо осјећај. Мучили смо је пуно и она нас, али смо је извукл, казао је Крстовић и најавио долазак и наредне године.

Након три дана такмичења утисци су феноменални као што је то било и претходних 10 година, каже један од оснивача такмичења, Небојша Шапоњић.

Фото: оснивачи Big game fishing Herceg Novi

– Мислим да је велики успјех десет година одржати овакво такмичење, уз само ентузијазам, прије свега Рацов али и свих нас нас који смо ово подржали, мало ко други нас је подржао и то је мој коментар и порука за све људе, нарочито у Херцег Новом. Мислим да је ово веома важно дешавање и дружење, сада имамо и екипу из Црне Горе, прошлогодишњи побједник, која је учесник Свјетског првенства.  Све то је важно за овако лијеп туристичк град, да привучемо људе да дођу, да се друже. Риболовци су веома специфични, добри људи, казао је Шапоњић и најавио да планирају да такмичење подигну на већи ниво, да имају још више екипа и људи који ће такмичење подржати као спонзори и пријатељи.

Уз честитке најбоље пласираним екипама, др Милан Цолић, један од оснивача, истакао је да је најљепше оно што су заједно проживјели претходних десет година и сада славе јубилеј.

– Нисмо се познавали или је то тек било да кажемо да се знамо, а сада имамо познанства, пријатељства, питамо једни за друге, проводимо незаборавне вечери и године. И тако је за час прошло десет година. Овом такмичењу је потребна, на неки начин, помоћ свих нас да му удахнемо још живота, свјежине, иако је и овако феноменално. Међу нама је један човјек који ће вас дочекати са осмјехом, а испратити са подочњацима, што значи да није спавао неколико дана, он ће свима да помогне а никада неће тражити помоћ – то је Рацо Гардашевић без кога овог такмичења не би било, казао је  др Цолић затварајући такмичење.

За најбоље пласиране продавница рибоматеријала Ancora nautica shop из Баошића, обезбједила је вриједне новчане награде од 500, 300 и 200 еура, а компанија Ботега примјерке скупоцјеног вина које је уручио представник компаније НТЦ Јован Вукаловић. Пехаре најбољима уручио је прослављени кошаркаш Владимир Радмановић.

Фото: fb Big game Herceg Novi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here