„Тешко је рећи збогом“ вечерас на ХАПС-у

На програму 28. ХАПС- а вечерас у Дворани Парк од 20:30 популарна представа „Тешко је рећи збогом“ у продукцији Театра „Вихор“. Текст чувеног хрватског драматичара Мира Гаврана режирала је Марија Липковски, а оригиналну музику потписује популарни музичар Марко Луис. Улоге тумаче Невена Вукес, Иван Михаиловић и Драгана Дабовић, звијезде серија „Цват липе на Балкану“; “Војна академија“, „Балканска међа“, „Јужни ветар“ и многих других.

Ова занимљива драмска прича пуна је преокрета, те не можемо са сигурношћу тврдити ко је жртва, а ко прогонитељ и шта је истина, а шта лаж. Окарактерисана је као модерна драма и бави се анализом теме брачног троугла, а театролози нису сложни око њеног жанровског одређења, па је не можемо у потпуности назвати ни комедијом, ни мелодрамом, јер се ове одреднице у њој преплићу.

Театар Вихор је у тренутку оснивања 2015. године био најмлађу независни театар у Србији, окупља углавном младе глумце који, без обзира на своје врло успјешне каријере, у  овом путујућем театру раде са пуно ентузијазма.

Представа је учествовала на два Гавран феста (Миро Гавран је једини писац са наших – еx-Yu простора који има фестивале својих комада) у Прагу и Београду, изведена је и у Паризу, нижући од 2016. године преко седамдесет играња.

Марко Луис је поводом учешћа представе на фестивалу у Херцег Новом чија је тема Позориште и музика рекао да му је било уживање и изазов да ради ову музику. „Имао сам слободу да експериментишем са дизајном звука и са музиком. Желео сам да музиком створимо лајтмотив, а истовремено да водимо публику на путовање. Веома сам поносан што сам део ове представе“ написао нам је.

Срећни смо што на 28. ХАПС-у имамо представу са Драганом Дабовић – Дацом која је поникла у Херцегновском позоришту (дјечји студио који је водио Предраг Браца Тодоровић од 1997. године). Она је на ХАПС-у 2013. године добила плакету ‘Милош Шами’ играјући у адаптацији драмске етиде „Секс викенд“ из омнибуса „Наш човјек“ Херцегновског позоришта (режија Слађане Вујовић) и на истом ХАПС-у у „Листи за љубав“ копродукцији Херцегновског позоришта и Театра младих.

Херцегновске априлске позоришне свечаности организују ЈУК „Херцег фест“ и Херцегновско позориште, покровитељ је Општина Херцег Нови, Секретаријат за културу и образовање. „Тешко је рећи збогом“ закључује прву седмицу фестивала.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here