Тендери за изградњу аутобуске и уређење шеталишта у Игалу

Предсједник Општине Херцег Нови, Стеван Катић и директор Управе јавних радова Црне Горе, Боро Лучић потписали су данас уговоре којима је локална управа обавезана да припреми документацију, спроведе тендере и потом закључи уговор са извођачем радова и стручним надзором за избор извођача радова на два значајна капитална пројекта, изградњу аутобуске станице и уређење шеталишта у Игалу, од виле „Галеб“ до Титове виле.

– Израда та два пројекта је при крају и очекујемо да у наредних петнаестак, двадесет дана буде завршена. Након тога ће наша Служба за јавне набавке расписати та два тендерска поступка, како би током љетње туристичке сезоне имали могућност да се пријаве сви заинтересовани извођачи. На јесен, односно од краја септембра или почетка октобра, очекујемо да почну радови на ова два капитална пројекта за општину Херцег Нови“, казао је предсједник Општине, Стеван Катић.Ријеч је о дуго очекиваним пројектима који су међу најзначајнијим инфраструктурним улагањима планираним у Херцег Новом из капиталног буџета државе, а преко Управе јавних радова, истакао је директор Управе, Боро Лучић.

„Аутобуска станица је негдје процијењена на око 3,5 милиона са пдв-ом, док је шеталиште скоро 4 милиона, тако да су то заиста два капитална пројекта. Поред њих, ми смо прије неки дан расписали и тендер за санацију крова фискултурне сале школског центра „Иван Горан Ковачић“, очекујемо сјутра расписивање тендера за санацију основне школе у Суторини, а данас почињу радови на изградњи пасареле у Бијелој“, казао је Лучић.

Ово је период великих инвестиционих улагања у Херцег Нови од стране државе, истакао је Лучић, додајући да је у току и потписивање уговора по појединим тендерима, као што су приступна саобраћајница за аутобуску станицу и пут на Луштици, а услиједиће и за реконструкцију базена.

Изразио је задовољство што ће Општина, у сарадњи са Управом, директно учествовати у реализацији пројеката за изградњу аутобуске станице и уређење шеталишта у Игалу. Како је објаснио, ово је принцип према којем су радили са још неким општинама, како би убрзали процесе.
„Заиста ће Херцег Нови бити једно велико градилиште. Када погледате да су сви тендери добро примијећени и да се доста фирми јавља, значи да је заиста Управа постала један од главних покретача грађевинске индустрије у Црној Гори тренутно, расписали смо преко 50 тендера. Ово је врло важно за Херцег Нови, сигуран сам да ће ови пројекти побољшати туристичку инфраструктуру и допринијети развоју града и приморја“, поручио је Лучић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here