Тендер за изградњу аутобуске станице у Игалу тежак 4,7 милиона

Општина Херцег Нови расписала је јавни позив за избор извођача за изградњу аутобуске станице са пратећим садржајима у Игалу. Вриједност тендера је процјењена на 4,7 милиона еура.

Јавни позив је отворен до 20. децембра до 9 сати, а тог дана у 9:30 биће уприличено и отварање понуда.

Рок извршења уговора је 20 мјесеци од увођења извођача у посао. Наручилац се обавезује да Извођача уведе у посао у року од 15 дана од дана пријаве грађења објекта.

Изградња аутобуске станице са приступном саобраћајницом укључена је у капитални државни буџет за 2022. годину, а радови ће бити финансирани преко Управе за капиталне пројекте.

Подсјећамо, нова Аутобуска станица са пратећим садржајима заузимаће површину од око 30.000 квадратних метара. Предвиђена је као цјеловита функционална зона, коју чине зграда терминала, пратећи приземни анекс пословно-комерцијалног садржаја, манипулативни простор за аутобусе, приступна улица са припадајућим паркингом, објекат пратећег пословног садржаја и одржавања са  паркингом. 

Као предуслов прве фазе, биће изграђена приступна саобраћајна инфраструктура и то раскрснице са Јадранском магистралом, те приступне улице и паркинг испред главне станичне зграде. За овај дио пројекта најповољнију понуду доставила је херцегновска фирма Крушо ДОО.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here