Рајак: Радници без права, тужилаштво ћути

Бивши радници Вектра Боке су још једним протестним окупљањем и десетоминутном блокадом саобраћаја на магистрали у близини некадашњег мотела Дубрава позвали тужилаштво да испита приватизацију ХТП Бока а друге надлежне инсититуције да им омогуће да остваре своја потраживања.

Ни киша са вјетром није спријечила бивше раднике Вектра Боке да макар на кратко обуставе саобраћај на магистрали и одрже протестно окупљање на ком су још једном исказали незадовољство радом тужилаштва.

У закону пише да се одлуке Уставног суда морају поштовати, али то није примјењено за раднике Вектра Боке, казао је предсједник организације Ђорђе Рајак и додао да се чак и тужилац изјаснио да је поступио по закону што није прихватио одлуку.

– Тужилаштво ћути и извиђа седам година, има преко 20 пријава у тужилаштву, свака наша сумња је оправдана и имамо аргументе. Пореска управа, водећа међу установама у држави, немоћна је да спроведе стечај гдје су оштећени радници, а они наплаћују новац, наш новац који смо зарадили, казао је Рајак.

Бивши радници Вектра Боке ће у сриједу 23. новембра у Подгорици протестовати испред зграде Тужилаштва и Владе Црне Горе.

– Тражићемо прво пријем код специјалног државног тужиоца, а онда ћемо ићи и испред Владе и поново тражити пријем код премијера, допис смо већ послали.

Након претходног пријема код премијера нису направљени конкретнији помаци у рјешавању проблема бивших радника.

– Премијер је рекао да ће предузети све радње и да ће тражити писмено изјашњење свих релевантних институција за које смо рекли и аргументовали да су затајили, а то су правосуђе, тужилаштво, Привредни суд, пореска управа, Централна банка која је главни кривац јер штити ове преваре… Три пута смо написмено тражили да објасне гдје је новац нестао од пословања Вектра Боке и на чији рачун се уплаћује новац, казао је Рајак.

Рајак је позвао и секретара друштва да објасни гдје је новац од закупа објеката Вектра Боке и на који начин се објекти издају.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here