Текбол у Игалу у знаку „Курјака“

Спортски центар Игало протеклог викенда био је домаћин другог зимског турнира Црногорске текбол лиге. У надметању у овом новом, али веома атрактивном спорту, у синглу и у екипној  конкуренцији, учествовало је 12 мушких и 14 мјешовитих парова, а чак четири екипе представљали су домaћи такмичари из ФК „Игало”. До финала за титулу првака Црне Горе су стигли Марко Жарковић и Андрија Јовановић из екипе “Курјаци” из  Подгорице.

У узбудљивом финалу виђено је чак 56 поена, резултат је био укупно 28:28, да би послије три узбудљива сета тријумфовао Марко Жарковић резултатом 2:1 (12:8, 4:12, 12:8). Они су у полуфиналу били бољи од Вељка Љумовића и Ивана Грома које су побједили у два сета.

Узбудљиво је било и у екипном такмичењу, гдје су подгорички „Курјаци” оправдали улогу фаворита. Двојац Жарковић и Јовановић побједио је украјински пар Иван Гром и Стас Левитиски из екипе „Тиват Адриатик” 12:3, 12:6. Екипа “Stegerz” у саставу Вељко Љумовић и Матија Бојовић елиминисала је у четвртфиналу другог носиоца турнира – екипу „Борца” из Бијелог Поља за коју су играли Семир Фетић и Дино Хасановић; у спектакуларном мечу резултат је био 12:9, 12:10, а потом у полуфиналу и домаћи тим “Бијеле” који је играо у саставу Светозар и Петар Гардашевић, резултатом 12:11, 12:5.

У финалу су “Курјаци” били неумољиви и тријумфовали против тима “Stegerz” 2:0, по сетовима резултат је био 12:5 и 12:5.

Зимска турнеја у Црногорској текбол лиги биће завршена у Бијелом Пољу, трећим турниром 27. априла.

Из Текбол савеза Црне Горе су саопштили да ће Херцег Нови бити дио љетње текбол турнеје. Радован Ралевић, директор Спортског центра Игало, који је био технички домаћин првенства, истиче да је ово тек почетак.

-Већ у јуну нас очекује и љетња лига на отвореном, на некој од атрактивних локација у Херцег Новом. Спортски центар Игало, већ посједује три своја тек-стола, уз још два која се налазе у граду, наставићемо да пружамо максималну подршку реализацији свих пројеката Текбол савеза Црне Горе, а такође промовисати овај спорт – кроз разне турнире и у својој режији. Захваљујемо Савезу на професионалној сарадњи, коју настављамо на обострано задовољство, поручио је Ралевић.

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here