Свјетски је дан књиге за дјецу

Свјетски је дан књиге за дјецу. Градска библиотека и читаоница Херцег Нови тим поводом организовала је бесплатно учлањење и обнову чланарине.

Библиотека и читаоница Херцег Нови током године континуирано организује велики број програма за дјецу, његују дружење са дјецом, а имају и одличну сарадњу са херцегновским школама и вртићем.

-Дјеца су навикла да долазе у Библиотеку, дјечије програме. Користимо сваку прилику да дјеци приближимо књигу, казала је Маслан.

Поводом Свјетског дана књиге Градска библиотека и читаоница организује и литерарни конкурс за ученике основних школа. Маслан сматра да је и дјеци најбоље приближити књигу кроз игру од најранијег узраста.

-Ми инсистирамо на дјечијим програмима. Сваке суботе организујемо програм за двије групе дјеце. Једна група је од 5 до 8 година, мада родитељи доведу и млађу дјецу, а друга од 8 до 12 година, подсјетила је Маслан.

Свјетски дан књиге за дјецу установљен је на дан рођења Ханса Кристијана Андерсена. Овај датум установљен је 1967. и прилика је да се гласније пошаљу поруке о магији читања и важности развијања љубави према писаној речи још у најранијем дјетињству.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here