Тања Бардек и Јулијана Шуловић: Посебан осјећај свирати у Херцег Новом

Kонцерт виолинисткиње Тање Бардек уз пратњу пијанисткиње Јулијане Шуловић одржан је синоћ у Музичкој школи. Публика је умјетнице врaтила на „бис“, што је потврда да је уживала у сјајној изведби одабраних композиција.

Тања Бардек, тренутно студенткиња на Академији у Источном Сарајеву у класи проф. др Владимира Марковића,  истиче да је посебан  осјећај имати концерт у родном граду.

-Публика је лијепо прихватила композиције које смо изводили. За „бис“ сам изабрала композицију  Дражена Косорића који је професор хармонике  на Акадeмији у Источном Сарајеву. Компонујем за клавир, имам мелодије за које сматрам да само тај инструмент може да их изведе. Ако се појаве мелодије за виолину, ја ћу их записати, казала је Бардек.

Пијанисткиња Јулијана Шуловић казала је да обожава да свира пред новском публиком, у граду у којем је провела дјетињство.

-Обожавам Херцег Нови, херцегновска публика је изузетна. То је потпуно други свијет у односу на околину. Дивна акустика, предивна наша студенткиња Тања и осјећали смо се заиста као код куће, казала је Шуловић.

Шуловић је казала да је Тања студент којег би сваки професор пожелио.

-Она је посвећена музици, виолинсткиња која компонује за клавир. То је јако необично. Није само од оних амбициозних који вјежбају, има таквих много и имају такмичарски дух. Она просто живи за ту музику. Ја као професорица клавира на свом концерту позвала сам је као госта, не као виолинисткињу, него виолинисткињу која свира клавир. Тања Бардек је један прави музичар, казала је Шуловић.

Тања Бардек завршила је Школу за основно музичко образовање у Херцег Новом, у класи професорице Аните Поповић. Музичко образовање наставила је у Средњој школи „Вида Матјан“ у Котору у класи проф. Милеве Кривокапић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here