Тамара Вујовић преузела ресор културе и медија

-Успостављање професионаланог, умреженог и стабилног јавног сектора у култури, унапређење законско-регулаторног оквира у тој области, усвајање сета медијских закона, као и јачање медијских слобода кључни су циљеви Министарства културе и медија,  порука је министарке културе и медија Тамаре Вујовић, након што је преузела дужност од досадашње министарке Маше Влаовић.

Вујовић је приликом примопредаје дужности, истакла да су успостављање професионаланог, умреженог и стабилног јавног сектора у култури, оснаживање ванинституционалног сектора културе, са јасним, подржавајућим и свеобухватним конкурсним линијама, јачање међународне сарадње и развој публике, само неки од задатака пред новом администрацијом.

-Национални програм развоја културе Црне Горе за период од 2023. до 2027. који је досадашња администација донијела, послужиће нам као добра мапа пута за дефинисање сљедећих корака. Предстоји нам унапређење законско-регулаторног оквира у култури који ћемо спровести у широком консултативном процесу, кроз анализу примјене и даље усаглашавање с најбољим међународним и европским праксама, у првом реду Закона о култури, рекла је Вујовић приликом састанка са Влаовић.

Нагласила је да је процес доношења Медијске стратегије и сета медијских закона похваљен у Резолуцији о Црној Гори Европског парламента као инклузиван и добар.

-Заложићу се да се приједлози медијских закона што прије нађу у Скупштини. Нема демократије без јаког медијског сектора и медијског плурализма, поручила је Вујовић.

Досадашња министарка Маша Влаовић казала је да од нове администрације очекује континуитет онога што је почела претходна администрација.

-Надам се да ће нова министарка иницирати нове, задржати и оснажити започете процесе, а све у циљу националног интереса, који ће, вјерујем, и вама, баш као и нама, бити звијезда водиља, казала је Влаовић.

 

 

 

1 COMMENT

  1. Kad bi bar sredila RTCG da ne bude tako morbidan i dosadan sa reprizom reprize pa da nista drugo ne urad8 to bi bilo za nagradu.Sramota je da državna televizija ne mize vode donijeti ni jednoj lokalnoj televiziji sa malim budžetom.RTHN ima 100 puta bolji program od RTCG.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here