Таласи културе о онима које не треба заборавити: О Јовану Дучићу и Воју Килибарди

Пјесник и дипломата блиставе каријере Јован Дучић, живио је буран, нимало једноставан живот. Оно што је прошао, с друге стране, његовим мислима, поезији, прози дало је, свједочимо и данас безвремену снагу. Између осталог и због тога смо одабрали да у Таласима културе донесемо нешто опширније казивање Славише Павловића, књижевника, сценаристе и новинара, који је недавно у Кући Ива Андрића представио своју књигу Химерина крв, Дучићеву романсирану биографију. Потврдио је тако изнова да треба увијек писати о ономе и онима које не смијемо заборавити.

Исто је потврђено организацијом изложбе слика „Лица и предјели“ аутора Војислава Воја Килибарде која је на београдском Гитар арт фестивалу отворена у Легату Петра Лубарде у оквиру сегмента Гитар визуел арт.

Коначно, оба програма доказ су да су и писање и сликање најљепши начин да се обиљежи нечије постојање а након тога – наше сјећање.

Добро дошли у Таласе културе, емисију коју уређује Витка Вујновић, а вечерас (уторак,21. мај) можете је погледати од 20 сати на програму РТХН.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here