Таласи културе: 28. ХАПС – Оаза у којој цијели град дише и живи за театар

Дивно је када позоришна представа и фестивал, попут овогодишњег ХАПС-а заврше громогласним аплаузом, али је можда још љепше када након њих потраје прича, а учесници и публика се срећу као да све још траје јер је било пуно емоција, добре енергије, радости, изненађења, изазова.

Коначно остало је још очекивања и обећања, рецимо да ће Херцегновско позориште са Херцег фестом и даље од снова и јаве градити овај фестивал али и своје представе. Аплаузи то  подстичу, отуд захвалност и публици!

О свему у Таласима културе, које уз осврте на тек завршени ХАПС можете погледати од 20 сати на програму Радио телевизије Херцег Нови. Саговорници уреднице Витке Вујновић су продуценткиња и селектор фестивалског програма Милина Ковачевић, а слиједе оцјене  продуцента, професора чије су поље истраживачког рада управо сценске уметности Јанка Љумовића, затим продуценткиње херцегновског мјузикла „Сан о Боки“, награђеног плакетом „Милош Шами“, професорице соло пјевања Миреле Шћасни, потом аутора текста за овај успјешни комад који је на ХАПС-у, у Херцег Новом одигран девети пут, опет пред пуним гледалиштем – Пеђе Ристића и коначно новинарке Јелене Контић. 

ХАПС је од публике добио одличну оцјену 4,51 – па је и тиме, уз већ поменуто, овакав осврт заслужен. Уосталом и оцјеном гостију ХАПС-а, оазе у којој се стиче утисак да “цијели град живи и дише за театар”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here