Свјетски дан књиге и ауторских права традиционално обиљежен литерарним конкурсом „Отвори књигу, отвори свијет“

Литерарни конкурс „Отвори књигу, отвори свијет“, 14. по реду, одржан је у свачаној сали СМШ Иван Горан Ковачић у сарадњи ове установе са Градском библиотеком и читаоницом. Конкурс се традиционално организује у склопу обиљежавања Свјетског дана књиге и ауторских права – 23. април.

Ученици су понуђене двије теме – „Заспати, сањати и пробудити се као сунцокрет“ из великог опуса Риста Ратковића и „У души носим чудесно огледало“, велика мисао Десанке Максимовић.

– Увијек водимо рачуна да теме буду посвећене одређеној годишњици, односно јубилеју књижевника са наших простора или шире. Ове године то су били Ристо Ратковић и велика поетеса Десанка Максимовић. Теме је образложио проф. Љубомир Љубисављевић и дјеци описао да могу писати и као књижевни доживљај, јер су то радили, или то може бити њихово виђење двају наслова, казала је библиотекарка Весна Драгићевић.

библиотекарка Весна Драгићевић

Рад са личним печатом носиће највише бодова, а ученици су се потрудили да задовоље задате критеријуме.

Жири у саставу: професор Љубомир Љубисављевић, професорка Биљана Баћовић и библиотекарка Весна Драгићевић, задовољан је одзивом ученика.

– Самовољно је дошло 26 ученика, радили су под шифром, а све то довољно говори да они вјерују у себе и самим тим они су сви побједници.

Три најбоље оцијењена рада биће награђена, а додјела ће бити уприличена у Градској библиотеци и читаоници.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here