Светозар Мустур џудо мајстор седми дан

На колегијум  семинару џудо спорта прије пар  дана који је приредио Џудо Савез Црне Горе у Подгорици  дугогодишњи такмичар џудо клуба „Партизан“ а затим успјешан тренер  и  директор  ЏК „Игало“ Светозар Мустур  добио је звање џудо мајстор „Седми дан“. На истом семинару Сретен Кипа  из Подгорице и  свјетски првак Драгомир Бечановић  из Никшића   добили су мајсторско знање 8  дан.

-Ово је велико признање за мене, џудо клуб Игало, џудо спорт Боке па и Црне Горе. Ја сам  једини  џудо радник из Црне  Горе са мајсторским  звањем  Седми дан. Бечановић и Кипа  имају мајсторско звање „Осми  дан“- каже за наш портал Светозар Мустур и инфомише нас -да у нашем региону  велики шампиони џудо спорта Вук  Рашовић  и Славко Обадов имају мајсторско звање „Десети дан“. односно Славко Обадов „Девети дан“.

На семинару  одржана су полагања  за друга мајстоска знања за  нижа звања  и ова признања  допринијеће развоју џудо спорта код нас.

-Поносан сам на свој рад у џудо спорту. То је период од 1978. године, значи вријеме од 45 година када сам са мојим сарадницима кренуо од Друштва за тјелесно васпитање „Партизан“  па касније преко ЏК „Игало“. Од тих дана до данас се ради. Најбитније је да је џудо као спорт опстао у граду  и надам се да ће ови млади да то прихвате наравно уз велику љубав  и одрицање. Добар рад увијек доноси резултате, закључио  је Мустур. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here