Свечаност поводом отварања Месџида у Кумбору

На свечаности у Херцег Новом отворене су нове просторије Месџида, којој су присуствовале бројне званице, представници Мешихата Исламске заједнице Црне Горе, Кувајта, предсједник Општине Херцег Нови са сарадницима, представници СПЦ, грађани, вјерници.

Објекат у Кумбору изграђен је захваљујући донацији државе Кувајт и организације Хоризонти Монтенегро, која је вршила супер визију.

Донаторима је захвалио  Енис ефендија Бурџовић помоћник Реиса за медије. Изразио је захвалност предсједнику Општине Херцег Нови Стевану Катићу, који је прије неколико година дао дозволу да се овај објекат отвори.

Енис еф. Бурџовић, помоћник Реиса

– То говори да једино у таквом амбијенту толерантности, међусобног уважавања,можемо да градимо здраво друштво, гдје свако практикује оно чему тежи и бира у слободи и достојанству да практикује оно у што вјерује, уз међусобно уважавање суживота. Радује нас присуство свештеника Српске православне цркве  да вјернички и достојанствено употпунимо овај скуп, поручио је еф. Бурџовић.

Сматра да је ово историјски тренутак јер су вјерници добили  месџид гдје могу да се помоле а како је рекао, то је богатија понуда овог града јер је велико интересовање и туриста који долазе у Херцег Нови.

Предсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић честитао је отварање Месџида у Кумбору.

Стеван Катић, предсједник Општине Херцег Нови

– Добили сте заиста један лијепи објекат, који ће да оплемени простор овдје. Желим да истакнем да је заисте добра сарадња између Исламске заједнице у Црној Гори са Општином Херцег Нови,. У претходном периоду имали смо интензивну комуникацију и са реисом, главним имамом за Боку Которску и са нашим ефендијом у Херцег Новом. Заиста ми је драго што је Херцег Нови увијек био град мултинационални, мултиконфесионални, и што његује добре и братске односе са свим вјерским заједницама, а тако ће остати и свих наредних година. Отварањем овог објекта  се стварају  могућност за молитву за све исламске вјернике у Херцег Новом  и госте  који долазе са исламских подручја и све је више инвеститора из тих земаља. Нека вам објекат служи дуго година у братској слози и љубави, казао је Катић.

Главни имам за Боку Мехо ефендија Мартиновић

Главни имам Месџидске заједнице за Боку Которску и Будву Мехо еф. Мартиновић је изразио велику  захвалност предсједнику Општине Херцег Нови Стевану Катићу за свесрдну подршку и прилику да овај објекат буде саграђен на предивном мјесту у Кумбору.

 

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here