Свечаност поводом Дана ОШ “Орјенски батаљон”

Ученици и наставници ОШ „Орјенски батаљон“ сутра прослављају свој Дан. Тим поводом у матичној школи у Бијелој биће пиређена свечаност “Да ли је лијеп овај свијет”, а данас су приредбе организоване у подручном одјељењу, као и за ниже разеде у матичној школи.

За обиљежавање 9. новембра, дана је када је формиран Орјенски батаљон, чије име школа носи од 1965. године, ученици и наставници приремају се од почетка школске године.

Како је за РТХН казала професорица физичке културе Злата Црногорчевић, пријеподне је одржана приредба у подручним одјељењима Каменари, Баошићи и Ђеновић, а послијеподне и за ученике нижих разреда у матичној школи, на које су позвани и родитељи. То је била и генерална проба за главну приредбу која почиње сутра у 10:00 сати у школи у Бијелој.

-Биће то сплет музике и глуме, ја имам своју тачку са секцијом плес и ритмика, а и ове године имамо тему приредбе. Она се зове „Да ли је лијеп овај свијет“, а идеја је потекла због тога што се ове године слави 190 година од рођења Јована Јовановића Змаја, познатог дјечјег пјесника. Цијела ова година је посвећена томе, тако да смо и ми само гледали да то наставимо. Он је рођен 23. новембра по старом, односно 6. децембра по новом календару, тако да смо одлучили да поводом тога и наставимо у том стилу.

професорица Злата Црногорчевић

Поред свечане приредбе, и наставници и ђаци се радују новом броју часописа „Једра“ у коме је сабрано све што је у школи урађено између два празника.

Ово је 12. број часописа „Једра“. Ту су углавном сви ученички радови, главни и одговорни уредник је колега који предаје матерњи језик Милун Ђурђевац, ту је цијела екипа уз њега, наставница ликовног Александра Ћоровић, ја сам такође ту, затим сви наставници матерњег језика, Љиљана Оџић и још неки наставници да не набрајам све. Углавно су ту и ученици од шестог до деветог разреда који такође дају велики допринос и да се тај лист објави да буде што бољи. Биће данас објављен на нашој веб страници, а имамо и фејсбук и инстаграм страницу, то све веома ажурно уређује наша библиотекарка Сања Радовић, тако да ће сви моћи да погледају, поручила је Црногорчевић.

У сусрет Дану ОШ “Орјенски батаљон” нови број часописа “Једра” објављен је у електронској форми на веб страници и друштвеним мрежама школе, а када буде средстава биће и штампан у одређеном тиражу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here