Сутра састанак са премијером о болници Мељине

Најављени састанак представника Општине Херцег Нови и Болнице Мељине са премијером Дританом Абазовићем, са циљем проналажења модалитета за функционисање те здравствене установе, биће одржан у понедељак, 5. децембра.

Како сазнајемо састанку ће присуствовати предсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић, предсједник Скупштине општине Иван Отовић, директорица болнице Мељине др Оливера Елез и директор Института „Др Симо Милошевић“ др Саво Марић.

Овај састанак је био планиран раније, али због обавеза премијера одгођен за сутра. Болница Мељине, због изостанка државне помоћи али и смањења обима услуга које финансира Фонд здравства, све теже функционише. Медицински кадар одлази због дугогодишње неизвјесности и кашњења плата.

Подсјећамо, представници законодавне и извршне власти, заједно са грађанима, два пута су блокирали гранични прелаз Дебели бријег како би извршили притисак на Владу и ресорна министарства да нађу начин за несметано функционисање болнице, али и да она уђе у сиистем јавног здрваства. Закључци су прослијеђени недавно и са сједница Скупштине општине Херцег Нови и Владине Комисије за праћење и контролу приватизације.

Недавно су се огласили и запослени у Општој болници Мељине, најавивши да ће сами организовати протест на кружном току у Мељинама, те да ће радити до краја године.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here