Сутра 15. редовна сједница Скупштине општине Херцег Нови

Одборници локалног парламента поново ће сјести у клупе сутра (понедељак, 11. септембар) за када је предсједник СО Херцег Нови Иван Отовић заказао 15. редовну сједницу локалног парламента.

На дневном реду су двије тачке: Предлог одлуке о успостављању сарадње и братимљењу са Градом Требиње и предлог рјешења о именовању жирија за додјелу Октобарске награде и Повеље Општине Херцег Нови.

Иван Отовић, предсједник Скупштине општине Херцег Нови

Отовић подсјећа да је одлуку о братимљењу већ усвојила Скупштина града Требиња и да је пред потписивање повеље потребно да то уради и херцегновски парламент.

– Ријеч је о вишедеценијској, одличној, добросусједској сарадњи између наша два града, а одборници ће гласовима то и формализовати. Важно је напоменути да је Парламент града Требиња већ усвојио сличну одлуку, сад је ред на нама. Након тога услиједиће потписивање споразума о сарадњи и братимљењу између градоначелника Требиња и предсједника Општине Херцег Нови, а након тога интензивније ћемо наставити сарадњу између наша два града – наводи он.

Отовић је казао да је за чланове жирија за додјелу Октобарске награде и Повеље предложено девет кандидата који ће, када локaлни парламент верификује њихова именовања, разматрати пристигле пријаве за највећa признања града.

– Кандидатуре се могу предти скупштинској служби до 15. септембра, након тога деветочлани жири ће одлучити од добитнику Октобарске награде, као и Повеље града Херцег Новог – казао је он.

Предложени кандидати су предсједница жирија Госпава Косовић и чланови Василије Сеферовић, Марко Лучић, Благоје Сладовић, Тања Мркаић, Евгенија Томић Црногорац, Адријана Ковачевић, Дејан Стојадиновић, Јованка Вељовић.

Предсједник Скупштине најављује и да ће већ крајем септембра бити одржана и 16. редовна сједница, на којој ће једна од главних тема бити ребаланс буџета за ову годину, завршни рачун и одлуке о изградњи објеката од општег интереса.

Сједница почиње у 10 сати, а пренос је на Радио телевизији Херцег Нови.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here