СУТОРИНА ДОБИЛА ВИШЕНАМЈЕНСКИ ТЕРЕН ЗА ИГРУ

На простору уз нови објекат Дневног центра у Суторини, завршена је изградња вишенамјенског спортског игралишта.

Према ријечима предсједника МЗ Суторина Бора Лучића, ово игралиште дугогодишњи је сан многих генерација у Суторини.

– Ово је први пут да имамо нешто своје у власништву мјесне заједнице и сугуран сам да ће овдје многе генерације моћи да уживају. На игралишту су постављени кошеви, голови за рукомет и мали фудбал и све је квалитетно урађено. До године планирамо да урадимо мале свлачионице. Вјерујемо да ће ово постати мјесто свакодневног окупљања и дружења наше дјеце и омладине – казао је он.

Лучић је посјетио да су у овој МЗ имали први фудбалски стадион на којем се организује најстарији турнир, али нису имали среће са земљиштем, због чега су морали селити и правити нови стадион.

– Међутим, због земљишта морали смо да се селимо са тих парцела. Имали смо и код сколе кошаркашки терен , међутим када је дошао нови менаџмент у школи направљен је балон , тако да смо остали и без онога што смо имали у кругу школе – прича Лучић.

Игралиште је направљено на земљишту неколико породица Лучић, које су га донирале да би се направила школа:

– Њихови потомци у сагласни да овдје сада буде Дневни центар и вишенамјенски терен. Ово је један добар пројекат. Остало нам је да уредимо стари пут за село Лучиће. Направили смо и мост у сарадњи са мјештанима који живе на другој обали ријеке. Очекујем и да ће за 20 дана бити изабран извођач радова који ће радити тротоар од ХДЛ-а до Суторине. У оквиру пројекта „Ћиро 2“ у Суторини ће бити изградићен и адреналински парк за бициклисте – информише Лучић.

Изградња игралишта коштала је 30.000 еура, а пројекат је урадила Агенција за изградњу и развој Херцег Новог. Мјесна заједница је преко Буџета уложила око 8.000, како би цијели простор поред Дневног центра био уређен.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here