Сусрет соло пјевача „Бруна Шпилер“ потврђује да је Херцег Нови град културе

Конференција за новинаре поводом обновљеног Међународног такмичења соло пјевача „Бруна Шпилер“, које ће од 26. до 29. маја бити уприличено у Центру за културу у Бијелој, одржана је данас на доњој тераси Градске кафане.

Након Игала и Херцег Новог овај међународни сусрет пјевача сели се у Бијелу која је ове године домаћин 10. јубиларног такмичења. У жељи да се оснажи развој културе који припада Бијелој и Боки обновљена је зграда Центра за културу и ова мјесна заједница чини све да она што више заживи, казао је у име МЗ Бијела предсједник Никола Самарџић.

-Уважавајући све квалитее међународног такмичења „Бруна Шпилер“, без дилеме смо прихватили предлог да будемо суорганизатори програма који окупља младе вокалне солисте не само из региона већ и шире. Да будемо подршка манифетацији коју високо цијене угледни чланови жирија. Надамо се да ћемо убудуће чувати континуитет такмичења, које младим умјетницима, како се од оснивања говори, отвара врата европских и свјетских музичких сцена, наводи Самарџић.

Секретарка за културу и образовање Ана Замбелић Пиштало је казала да је такмичење „Бруна Шпилер“, али и мноштво манифестација које слиједе, још једна потврда да је Херцег Нови град културе и младих.

-Од 26. маја до 3. јуна из Херцег Новог шаљемо поруку да је наш град управо намјењених дјеци и младима. Вјерујем да је након периода застоја када је Међународни сусрет соло пјевања „Бруна Шпилер“ у питању, ова година нови почетак, који ће дати додатни замајац, да манифесатција у наредним годинама буде унапређенија и да резултати такмичења буду на понос свима, истакла је Замбелић Пиштало.

Млади пјевачи једино кроз овакве манифестације могу да виде и чују како треба да изгледа соло пјевање, казала је умјетнички директор и један од оснивача такмичења Мирела Шћасни.

-Просто им даје снагу и полет да се више труде и да крену. И такмичарима који су долазили из региона сусрет је био одскочна даска и сада када погледамо уназад и видимо какве су резултате имали претходни побједници нашег фестивала, то је феноменално. Пјевају по највећим кућама у свијету и то је велики понос, рекла је Шћасни.

Жири ће чинити еминентни професори из Европе информисале су Директорке фестивала Милица Милановић и Маријана Шовран.

Међународно такмичење које ће имати нову категорију „No age limit“, биће организовано од 26. до 29. маја.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here