Суфинансирање пројеката од значаја у области културно-умјетничког стваралаштва

Министарство просвјете, науке, културе и спорта Црне Горе, објавило је  конкурс за суфинансирање пројеката и програма од значаја за остваривање јавног интереса у области културно-умјетничког стваралаштва у 2022. години.

Ресорно министарство суфинансираће у овој години нове пројекте и програме из: ликовне умјетности, музичке и музичко-сценске дјелатности нова дјела умјетничке музике, књижевности,  књижевног  превођења, позоришних дјелатности, културно-умјетничких манифестација и фестивала.

Право учешћа на конкурсу имају физичка и правна лица која имају пребивалиште у Црној Гори, односно која су у Црној Гори регистрована за обављање дјелатности културе. Физичка лица могу конкурисати са пројектима које самостално реализују као своје ауторско дјело. Физичка лица не могу реализовати пројекте као самосталне уколико се ради о комплексним пројектима који укључују учешће већег броја лица, односно пројекте које у организационом и финансијском смислу превазилазе капацитете физичког лица.

Пројекти и програми ће се суфинансирати највише до 50% износа укупних средстава потребних за њихову реализацију. Пријава на конкурс подноси се на одговарајућем обрасцу који је доступан на сајту  министарства просвјете науке културе и спорта. Конкурс је отворен до 2. маја.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here