Подршка коалиционих партнера бившим одборницама СНП-а

Социјалистичка народна партија нема више одборника у Скупштини општине Херцег Нови, пошто су чланице Славица Божовић и Милица Костић вратиле партијске књижице. СНП је у оквиру коалиције „За будућност Херцег Новог и Боке“ конституент власти у Херцег Новом, а да ли ће тако и остати зависи од исхода преговора о формирању мањинске Владе.

Према ријечима одборнице Тамаре Вујовић, Демократе ће поштовати коалициони договор на локалном нивоу док се „не догоди мањинска Влада, када ће, уз СНП и УРА постати непожељан коалициони партнер“.

Некадашње чланице СНП-а задржаће мандате и наступаће као независне одборнице, у чему све партије и коалиције на општинском нивоу виде могућност промјене изборне математике у своју корист.

Вујовић наводи да постоји велики број функционера и чланова СНП-а који су незадовољни  званичном политиком руководства ове странке.

Тамара Вујовић, Демократе

– Знамо да је одлука општинског одбора за њихове делегате у главном одбору била да гласају против мањинске Владе. Одборнице Костић и Божовић показале су да тако мисле и да се досљедно држе одлуке донесене на Општинском одбору Херцег Новог и изразиле су једно неслагање са званичном политиком руководства – навела је она.

Вујовић истиче да се нада да ће бивше чланице СНП-а Славица Божовић и Милица Костић у локалном парламенту и даље заступати здраву и добру политику, коју предлаже локална власт.

Када је ријеч о преговорима о могућем приступању одборница у клуб Демократа, Вујовић истиче да ће сачекати њихове, али и будуће одлуке странке.

Предсједник ОО Нове српске демократије Божо Укропина истиче да је са одборницама Божовић и Костић увијек имао коректан однос.

Божо Укропина, Нова српска демократија

– Моја жеља би била да останемо дио клуба у којем смо од самог почетка, а који броји седам одборника. Надам се да ће тако и бити, али поштоваћу сваку њихову одлуку, јер оне су власнице тих мандата. Разумијем њихов потез. Оне најбоље знају ситуацију у СНП-у и прије гласања за мањинску владу. Надам се да ћемо остати, а нема разлога да буде другачије, у заиста коректним односима – наводи он.

Укропина је казао да су у коалицији „За будућност Херцег Новог и Боке“ отворени за сваки вид договора.

– Ми смо и наступили као јединствена листа „За будућност“ на парламентарним и локалним изборима. Мислим да ту постоји најмање сметњи да се настави истим темпом и истом снагом, можда сада без оптерећења евентуалног уласка СНП-а у мањинску Владу, ти  односи не могу бити нарушени, јер колегинице су независне одборнице. Честитам им на храбрости коју су исказале – поручио је он.

Подршку потезу одборница први су саопштењем упутили из Новске листе, јер, како је казао одборник Јован Суботић, подржавају храброст и досљедност политичара на локалној сцени, који поштују вољу народа исказану на парламентарним изборима 30. августа 2020. године.

Јован Суботић, Новска листа

– Врло радо бих сједао и увијек ћу сјести за сто и са Славицом Божовић и са Милицом Костић. Сматрам их вриједним политичким актерима на локалној сцени и било би ми драго да сарадњу, коју већ имамо, јер ми смо на истој страни, што су оне овим потезом и показале, унаприједимо – наводи он.

Суботић је казао да ситуацију у СНП-у не треба коментарисати, јер је јасно да су својим  одлукама изневјерили повјерење грађана.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here