Судски вјештак обишао локацију у Бијелој у циљу процјене штете на колектору    

Судски вјештак хидроструке обишао је локацију у Бијелој, гдје је дошло до квара на канализационом колектору, како би прикупио доказе и процијенио штету. Друштво за изградњу водоводне и канализационе инфраструктуре набавило је двије нове пумпе, а у току је поступак набавке још једне, како би у случају хаварије могли самостално реаговати.

Према ријечима в.д. директора Друштва за изградњу водоводне и канализационе инфраструктуре у Општини Херцег Нови Милана Зарића, обратили су се Основном суду у Херцег Новом за обезбјеђење доказа и процјену штете.

– Констатовано је да је причињена, заиста, штета на овом дијелу терена. Вјештаци су обишли терен, увјерили се да штета постоји.  Судски вјештак је изашао на терен данас, што је пресудно важно јер хоће да туже турског извођача Ћелтикћоглу, који је несавјесно и нестручно извео радове први пут, пa рекламацију санирао прије двије године, а тај се проблем стално понавља,објаснио је Зарић.  

За испумпавање фекалија до сада су биле ангажоване пумпе  херцегновског Водовода и канализације, чиме је спријечена већа штета. Купили су и нову пумпу за препумпавање. Брив констракшн ће у данима викенда испразнити цијев и камером снимити оштећену дионицу. Почетак грађевинских радова на оштећеној дионици колектора очекује се током наредне седмице.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here