Стрељаштво трап – тријумфи Јовице Марковића, Вучинића и Перишића

Никола Перишић, члан Стрељачког клуба за летеће мете “Херцег Нови”, освојио је треће мјесто у првом колу Купа Црне Горе у стрељаштву, у дисциплини трап.

Перишић је у недељу на олимпијском стрелишту Кошљун код Будве, у квалификацијама био тек пети са 105 погодака, али је бољим издањем у финалу са 31 поготком стигао до трећег мјеста на старту нове сезоне. Његов клупски друг Драган Мркајић са 106 погодака био је четврти, а ту позицију је задржао и у финалу.

Најуспјешнији на старту сезоне био је репрезентивац Јовица Марковић из „Будве“ који је у квалификацијама са 100 погодака био трећи, али је одличним издањем у финалу са 40 погодака освојио прво мјесто.
У завршници је још боље издање имао Иван Вучинић из “Гамса” (Цетиње) који је у квалификацијама био шести са 100 погодака, да би у финалу пратио Јовицу Марковића, али је посустао у последњој серији и са 39 погодака био је други.
Другом репрезентивцу и једном од кандидата за одлазак на Олимпијске игре у Паризу, Иву Станишићу, послије првог мјеста у квалификацијама са 114 погодака у финалној серији је рука задрхтала и зауставио се на петом мјесту са 29 погодака.                      Од новских такмичара у Будви је учествовао и Боро Кривокапић, који је у конкуренцији 12 такмичара био седми са 107 погодака и испуштеним финалом.

У екипној конкуренцији прва је “Будва” са 333, други “Херцег Нови” са 310 и трећи “Гамс” Цетиње са 268 погодака. Други коло Купа на програм је 23. и 24. марта на стрелишту Камено у Херцег Новог.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here