Стрељаштво – трап: Шампиона Марковића прате Новљани

На стрељани у Будви финалном серијом прошлог викенда завршено је овогодишње такмичење Kупа Црне Горе у дициплини трап. Јовица Марковић, члан СK „Будва“, у току цијелог такмичења пружио је највише и последњом серијом потврдио да је најбољи. Други је био Иван Вучинић из СK „Гамс“ Цетиње, а трећи Никола Перишић из СK „Херцег Нови“.

У полуфиналу такмичење је реализовано у двије групе. У једној су се надметали домаћи такмичар Лазар Борета (СK „Будва“) са врло добрих 114 погодака и ISSF нормом, а пратили су га Јовица Марковић и Никола Перишић са по 112 погодака. У финишу овог дијела такмичења из другог плана, одличном серијом са максималних 25/25 на један метак, избио је Новљанин Драган Мркајић, па су Никола Перишић и Лазар Борета, са иначе одличних 23/25 погодака, морали у распуцавање за следећи круг. У тој серији за даљи пласман најуспјешни је био Никола Перишић.

У другој полуфиналној групи није било великих узбуђења па су Јовица Марковић и Иван Вучинић, са нешто слабијим учинком, релативно лако прошли даље. У завршници Финала купа, на додатних 35 мета, Јовица Марковић је одличним резултатом рано стекао значајну предност. У финалној серији Новљани су посустали. Прво Драган Мркајић на 15. односно Никола Перишић на 25. мети. Преосталих 10 мета је искусни Марковић рутински исконтролисао, те привео крају врло узбудљиво надметање репрезетиваца, испред задовољног Цетињанина Ивана Вучинића који је освојио друго мјесто.

У укупном пласману у Kупа за ову годину, иза Јовице Марковића са 320 поена, друго мјесто у генералном пласману освојио је Николи Перишићу са 300, док је треће мјесто припало Драгану Мркајићу са 240 бодова.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here