Стоп за нерегистрована возила: Процесуиран 421 возач

Управа полиције је, у сарадњи са дугогодишњим партнерима у области превенције у друмском саобраћају Националним бироом осигуравача Црне Горе и Машинским факултетом, реализовала кампању под називом „Стоп за нерегистрована возила“.
Кампања је спровођена претходне недјеље и подијељено je 5.000 флајера.
Кампања је реализована на свим магистралним и регионалним путевима, насељима, локалним путевима и улицама на којима се очекивао повећан број ових возила као и на локацијама на којима се контрола саобраћаја рјеђе обављају.
Контролисано је 3.700 возача од којих је процесуиран 421 возач, од чега је за њих 121 издат прекршајни налог и против 300 возача су поднијете прекршајне пријаве, а 414 возила је искључено из саобраћаја.
Напомињемо, неријетко возачи у саобраћају управљају возилом на основу полисе осигурања и записника о извршеном техничком прегледу возила, што је у супротности са одредбама Законона о безбједности саобраћаја на путевима.
Још једном скрећемо пажњу да возач не може управљати возилом на основу наведене документације, већ искључиво на основу важеће саобраћајне дозволе или потврде о поднесеном захтјеву за регистрацију возила коју издаје Министарство унутрашњих послова са роком важења не дужим од 30 дана од дана издавања те потврде, саопштено је из Управе полиције.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here