СТОНОТЕНИСЕРИ „НОВОГ“ БЕЗ ПОРАЗА НА ПРВОМ ТУРНИРУ

Први турнус Супер лиге и Прве лиге за сениоре, који је одржан у суботу и недељу, 23. и 24. октобра, у спортској сали хотела Воцо у Подгорици, протекао је у доминацији херцегновских стонотенисера.

СКТ Нови је очекивано остварио побједе, без изгубљеног сета, против беранског „Будима“, подгоричке „Будућности“ и градског ривала „Боке“.

-Екипа у којој играју три црногорска репрезентативца, Филип Радуловић, Филип Радовић и Бојан Цубовић, ове године је освјежена играчима Илијом Мајсторовићем и Марком Поповићем из зрењаниског Баната. Циљ Новљана је да у Херцег Нови донесу четврту шампионску титулу и потврде да су најуспјешнији херцегновски спортски колектив, наводе из СТК „Нови“..

Други градски суперлигаш „Бока“ је са два пораза и једном побједом врло близу сигурне позиције на табели, чиме би обезбједили останак у Супер лиги.

У Првој лиги дебитовала је потпуно подмлађена екипа СТК Игало – Лука Карановић, Дејан Барбарез, Луиђи Леоне и Милош Раховић. Са све четири побједе СТК Игало је заузео прво мјесто на табели.

-Сви играчи Игала су подмладак стонотениског клуба Нови и играју на двојну регистрацију. Циљ је директан улазак у Супер лигу, чиме би у Супер лиги Црне Горе поред шампиона Новог и градског ривала Боке, СТК Игало био трећи клуб који би се придружио друштву најбољих. Тиме се отвара простор да сви талентовани млади играчи из новске школе стоног тениса могу стицати неопходна искуства у најјачој лиги. Омасовљење стоног тениса, уз потпуну посвећеност професионалним тренинзима и пружање најбољих могућих услова дјеци, је примарни циљ клуба који успјешно води новски привредник и познати спортски радник Ранко Боца са тренером Бојаном Цубовићем, наводе из клуба „Нови“.

Сада и општински клуб, СТК Нови припрема и међународне турнире Херцег Нови ОПЕН, који ће се од следеће године одржавати два пута годишње.

-Они треба да постану најзначајнији регионални турнир за све категорије – од најмлађих кадета до рекреативаца, стављајући Херцег Нови на мапу спорта као врло пожељну дестинацију, најављују из СТК „Нови“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here