СТЕФАНИЈИ НАГРАДА ЗА НАЈБОЉИ РАД НА МЕЂУНАРОДНОМ КОНКУРСУ У ЛИДИЦАМА

Амбасадор Републике Чешке у Црној Гори, Карел Урбан, уручио је данас награду Стефанији Микласцук, прошлогодишњем предшколцу ЈПУ „Наша радост“, која је имала најбољи рад на Међународном ликовном такмичењу Лидице. Након састанка са челницима Општине Херцег Нови, амбасадор Урбан је посјетио вртић како би лично честитао дјевојчици на постигнутом успјеху.

У вртићу су се обрадовали и посјети и награди, казала је в.д. директорица Тамара Живановић.

-Конкурс чешке амбасаде – ликовни конкурс Лидице, остварује се дужи низ година, а наша установа се пријављивала четири пута, али до сада нисмо ништа освојили. Ово је први пут да нам је награда стигла, а освојила је Стефанија. Конкурс се односио на роботику, вјештачку интелигенцију. Стефанија је прошле године била у предшколској групи и са менторком је урадила рад, а селекцијом је одлучено да баш он буде прослијеђен за Лидице. Потом је стигла и потврда да је њен рад награђен. Недавно смо добили и обавјештење да ће амбасадор Урбан доћи лично да јој преда диплому. То је диван гест и дјеци даје вјетар у леђа у даљем раду, напретку и развоју, казала је директорица Живановић.

Стефанија се веома обрадовала награди, а радост је подијелила са другарима и породицом.

-Цртала сам робота. Није требало превише размишљања, само сам нацртала. И наставићу да цртам јер то баш волим, казала нам је Стефанија.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here