ЈЕСЕН 2021: СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

Промјењиво до претежно облачно, понегдје са слабом кишом, углавном, послијеподне. Више изгледа за падавине на приморју и у сјеверним предјелима. На сјеверу, ујутру по котлинама магла. Вјетар слаб до умјерен, промјењивог смјера. Највиша дневна температура ваздуха од 9 до 18 степени.

АУТО МОТО САВЕЗ
Саобраћа се по претежно сувим коловозима, уз мјестимично смањену видљивост у вишим предјелима. Савјетује се опрезна вожња, прилагођена временским и саобраћајним условима, а додатна пажња је неопходна на дионицама гдје се изводе радови због измијењеног режима вожње. До 1. априла је обавезна употреба зимских гума за сва моторна возила на путевима гдје је то назначено сигнализацијом, без обзира да ли постоје зимски услови.
На магистралном путу М-1 дионица Мељине-Липци у мјесту Морињ данас ће бити потпуно обустављен саобраћај за сва возила од 09:00 до 11:00 и од 13:00 до 15:00 сати, због извођења радова на адаптацији водоводне мреже. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се седам саобраћајних незгода у којима су четири особе задобиле теже повреде. Информативни центар, заједно са службом помоћи на путу, на услузи је грађанима 24 сата, а могу им се обратити путем телефона 19807.

ЗАБРАНА САОБРАЋАЈА
Због санације локалног пута, до поноћи је забрањен саобраћај за сва возила у дијелу Kумбора, на потезу од прикључка на Јадранску магистралу према насељу Миочевићи. Рјешење о измјени режима саобраћаја донијето је ради несметаног и безбједног извођења радова на текућем одржавању – санацији коловозног застора локалног пута у насељу Kумбор.

АВИО САОБРАЋАЈ
Из Подгорице је данас планирано 14 летова, од чега су четири за Београд. Први „Аir Montenegro“ је реализован у 7:30, следећи је у 18:45, а компаније „Аir Serbia“ су у 9:00 и у 15:15. По три лета су за Истанбул и Topaz Driller, а остали су за Kраков, Меминген и Варшаву. Са тиватског аеродрома само два лета за Београд; „Аir Montenegro“ у 10:25, а „Аir Serbia“ у 15:20.

ЖЕЉЕЗНИЧKИ САОБРАЋАЈ
Брзи воз из Београда јутрос касни 50-ак минута и на Жељезничкој станици у Бару га очекују у 8:55. Полазак из Бара за Београд је сваке вечери у 19:00 сати, а из Београда за Бар у 21:10. Локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно.

АУТОБУСKИ САОБРАЋАЈ
Јутрос је у наш град први стигао „Божур“ из Београда. У 7:00 сати је кренуо „Оzlem tours“ за Београд, у 8:35 ће „Центротранс“ за Сарајево, у 9:30 „Божур“ па у 11:10 „Јадран експрес“ за Дубровник. Следеће очекују „Транс-југ“ из Београда, „Ленс“ из Новог Сада,, „Royal travel“ из Ниша и Београда, „Jadran line“ из Kрагујервца, „Blue line“ и „Јадран експрес“ из Суботице.

ДОМ ЗДРАВЉА
На дјечјем одјељењу херцегновског Дома здравља пријеподне раде др Драгана Kнежевић и др Оливера Ментовић, а послијеподне др Маја Поповић.
Изабрани љекари за одрасле пријеподне: др Весна Kовач, др Сања Топић, др Данка Kривокапић, др Зинаида Миљковић и др Ана Поповић. Др Горан Kомар ради од 8:00 до 12:00 сати, а на медицини рада је др Александра Kолунџић. Изабрани љекари за одрасле послијеподне: др Сања Чепрнић, др Тања Зградић, др Наташа Миловић и др Марија Станишић.
У COVID амбуланти данас од 8:00 до 12:00 сати ради др Зинаида Миљковић, а од 15:00 до 19:00 др Марија Станишић.
У диспанзеру за жене др Аленка Срдановић данас ради послијеподне. У ортопедској амбуланти сриједом од 15:00 до 19:00 сати ради др Саво Марић.
У Амбуланти Игало од 7:00 до 14:00 сати ради др Росанда Бојичић, у Бијелој у исто вријеме др Иљана Даниловић и др Милица Тошић, а од 7:00 до 15:00 сати педијатар др Милена Пророчић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here