СРБИЈА ДОНИРАЛА 10.000 ДОЗА ВАКЦИНЕ АСТРА ЗЕНЕКА

У Црну Гору је стигло 10 хиљада доза вакцине Астра Зенека које је нашој држави донирала Србија. Обезбијеђене су довољне количине за ревакцинацију грађана у заказаним терминима.

Министарка здравља Јелена Боровинић Бојовић,у име министарства, Владе и премијера захвалила је држави Србији, њеним грађанима и предсједнику Александру Вучићу, на донацији од велике важности за Црну Гору.

-Као што је раније најављено, КОВАX иницијатиовом ускоро ће у Црну Гору бити допремљен нови контингент Астра ЗенеКа вакцина, али док не добијемо дефинитиван датум, ревакцинација у Црној Гори, као што и видите, наставља се несметано, пуним капацитетом, на свим вакциналним пунктовима у цијелој држави – рекла је Боровонић Бојовић на подгоричком аеродрому.

Позвала је све грађане да се ревакцинишу у заказаним терминима.

-Неће бити никаквих проблема, ни чекања. Такође, користим ову прилику да позовем све грађане да се вакцинишу, јер је свака вакцина безбједна, ефикасна и квалитетна. То је једини прави и сигуран пут до свјетлости на крају тунела уз, наравно, обавезно поштовање епидемиолошких мјера, чији значај сваки пут изнова наглашавамо – поручила је Боровинић Бојовић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here