СПАЉЕН ГЛАВНИ КРИВАЦ ЗА НЕВОЉЕ НОВЉАНА

Суђењем и спаљивањем овогодишњег крневола Палише Хидрогуза Керберовића, „у приземљу“ познатог као Дрпсон Тринула завршен је 52. Празник мимозе.
Организатори су нашли начин да традиција кажњавања кривца за све невоље Новљанки и Новљана буде испоштована и ове године, упркос епидемиолошкој ситуацији. Суђење и спаљивање одржани су без присуства публике, а јавности приказани на програму Радио телевизије Херцег Нови.

– Интересовање за ово суђење је велико, јер су очекивања јавности мала, а једна од главних оптужби: да је оптужени отвореним пламеном пржио гдје је стизао и још више гдје није, и тако уништио вегетацију и климатизацију, акомодацију, репутацију и на овом подручју изазвао фрустрацију – чуло се на суђењу.

Прикривљеном је, осим за вишедеценијско пржење и динстање земље, немилосрдно сушење љубичица и шафрана и систематско охрабривање размножавања жохара, између осталог замјерено и то што је: свуда постављао мање-више пре-неспособне људе, петљао са петљом на аутопуту, себи деценијама одређивао необично необичне плате, организовао људе могу да бију кога стигну за џ, обећавао више радних мјеста него што има становника, узмао новац и стављао у коверту па у свој џеп.

– Само још ово: оптужени је годинама држао размак, прао руке и носио маску! И тако је помогао да се зараза рашири. Јооој, не знам шта ми је… Зато ја сада тражим да се скину маске, да се не перу руке од свега и смањи дистанца између оптуженог и казне – поручено је током суђења.

Због свих непочинстава пала је пресуда да се оптужени Палиша Хидрогуз Керберовића, познат као Дрпсон Тринула спали, а „из његовог пепела поступком фениксизације формира нови организам који ће носити прометејски пламен знања, љубави, пожртвовања, пријатељства, мира и среће“.

Учесници суђења били су судија Сузоје Висибабић, звани Хани кога је играо Дејан Ђоновић, тужилац Фрљобуљ Уходић звани Фуш којег је играо Данијел Фемић и Данило Бабовић у улози браниоца Страхоја Прповића званог Ух.

Покровитељ 52. Празника мимозе је Општина Херцег Нови, генерални спонзор Херцег Нови Туристичка организација Херцег Нови, а извршни продуцент је ЈУК Херцег Фест.

Медијски спонзори су: Радио-телевизија Херцег Нови, Радио Јадран и портал Херцег Нови кул.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here