ЦРВЕНИ КРСТ ХЕРЦЕГ НОВИ ОБЕЗБЈЕДИО ПОМОЋ ЗА 100 ПОРОДИЦА

ФОТО: Црвени крст Херцег Нови

У неповољној епидемиолошкој ситуацији у нашем граду, због повећаног броја заражених као и лица у самоизолацији, Црвени крст Херцег Нови је пружио помоћ за 100 породица, а ријеч је о породицама у самоизолацији, особама које су остале без примања, породицама са минималним примањима и самохраним родитељима.

Како је саопштено из Црвеног крста, помоћ је примило 289 oсоба, од чега је 10 породица у самоизолацији.

Херцег Нови је до сада уплатила 1500,00€ еура за потребе обезбјеђивања хуманитарне помоћи, од чега је пружена помоћ за 50 породица, док је преостала помоћ у виду 50 пакета (хране, хигијене), 25 врећа брашна, 700кг кромпира и 50 комплета хране и хигијене за бебе, обезбијеђена преко Црвеног крста Црне Горе.

Волонтери  Црвеног крста Херцег Нови ће у наредном периоду наставити са активностима за подизање свијести грађана о обавези ношења заштитних маских и држања дистанце.

– Имајући у виду ограничене количине хуманитарне помоћи у овом тренутку, подсјећамо да су прироритене групе: особе у самоизолацији, породице и особе које су остала без примања, вишечлана домаћинства и самохрани родитељи, као и стара лица без примања. Користимо прилику да још једном позовемо све заинтересоване предузетнике као и појединце, уколико су у могућности, да донирају помоћ у виду прехрамбених и хигијенских артикала. Позивамо све на поштовање мјера, држање дистанце и ношење маски, како би заштити и себе али и друге – казали су из Црвеног крста.

Грађани се могу пријавити за помоћ путем телефона 031 327 320 сваког радног дана од 7 до 14, као и суботом од 7 до 12 сати.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here