Спајић ће предложити одгађање пописа за 3. децембар

Мр Милојко Спајић, предсједник Владе Црне Горе

Премијер Милојко Спајић поручио је да нема разлога за одгађање Пописа становништва, али да је, како је додао, спреман да понуди одгађање почетка пописа за четири дана. Поручио је да ће данас да разговара са парламентарном већином, те да је спреман ДПС-у да пошаље понуду да се попис одгоди за четири дана до 3. децембра, „и да видимо да ли су намјере добре или лоше“, казао је Спајић и додао да постоји максималан ниво контроле пописа.

Премијер је истакао да су јуче сви констатовали да су услови за попис испуњени и да је свака тачка споразума која је потписана до краја испуњена, укључујући и усвајање закона.

-Што се тиче броја пописивача, постоји тражени број и довољан број пописивача. Значи када МОНСТАТ тражи одређени број, то не значи да је тај број апсолутно неопходан да би се попис одржао. Из МОНСТАТ-а сте чули управо на прес конференцији да има и довољан број пописивача, тако да не бих даље коментарисао то. Друга ствар је спецификација за софтвер, то није био дио споразума. Значи сваку, опет понављам, сваку тачку споразума смо до краја испунили и извршна власт и МОНСТАТ и Скупштина, истакао је Спајић.

Казао је да нема разлога за одгађање пописа, те да се отвара једна могућност која се није отворила 14 година, и да ће, како је додао, обавити разговор са скупштинском већином.

-У циљу стварно једне инклузивности коју Црна Гора никад није видјела послао бих понуду ДПС-у, односно представницима опозиције, да одгодимо попис до 3. децембра и да видимо да ли су намјере добре или лоше. Ево и нудимо и тај задњи уступак, као једну мјеру компромиса и да се стварно сви као друштво окупимо, да тај попис прође као једна техничка ствар, јер већ је максимална контрола, поручио је Спајић.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here