Солитер Института у функцији туризма

У Институту др Симо Милошевић у Игалу очекују добру љетњу сезону и потпуну попуњеност смјештајних капацитета. Због недостатка кадра нису у могућности да овог љета понуде потпуну медицинску услугу у солитеру и због тога ће ти смјештајни капацитети бити коришћени само у туристичке сврхе.

Након што су годину и по били ван функције I фаза Института Игало и солитер поново су у функцији.

Према ријечима вд директора Института др Сава Марића, због недостатка медицинског кадра менаџмент се опредјелио да адаптира собе солитера.

-Обновили смо функционисање I фазе и солитера. Не можемо кадровски покрити све капацитете, те смо присииљени да солитер буде само у туристичке сврхе, а главне зграде, односно I и II фаза биће подређене медицини, а остали капацитети који буду слободни, туризму, информише Марић.

Собе су у фази адаптације и биће спремне да убрзо приме и прве госте. 

-У потпуности смо обновили електроинсталациону и водоводну мрежу. Зграде су старе, самим тим и инсталације, било је доста кварова. Остало је још само кречење, послије чега смо у потпуности спремни. Трудићемо се и да спрат по спрат ентеријера оспособимо у што скоријем року, закључио је Марић.

У Институту очекују да ће наставити Норвешки државни програм који се реализује од 1976. године и у наредном четворогодишњем периоду. Да ли ће им и ове године бити додјељен програм рехабилитације норвешких пацијената знаће се крајем јуна.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here